Politiet venter fortsatt på DNA

DNA-resultat fra sokkefunn er fortsatt ikke klart.

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne, som har vært savnet siden natt til søndag

Den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetnes (16) sokker, som ble funnet ved barnehagen på Østensjø der sporene etter henne stopper, er fortsatt til DNA-analyse.

Pressesjef i Oslo-politiet, Unni Grøndahl, sier til Aftenposten.no at hun per nå ikke er kjent med at DNA-resultat fra sokkene skal være klart, og politiet venter dermed fortsatt på det som kan være et viktig spor i saken.

Sokkene ble funnet sammen med sko og Sigrids mobiltelefon ved barnehagen 300 meter fra familiens hjem, etter at Sigrid ble meldt savnet natt til søndag.

Politiet har overvåkingsvideo fra en Statoil-stasjon som kan ha fanget opp den etterlyste bilen. Grøndahl i Oslo-politiet kjenner torsdag morgen ikke til om politiet skal gå ut med dette overvåkningsmaterialet i dag.

Søket trappet ned

I går ble det klart at politiet trapper ned det hittil massive søket etter den savnede jenta. Nå vil de konsentrere seg om konkrete tips.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde understreket på gårsdagens pressekonferanse at selv om redningssøket nå trappes ned, betyr det ikke at politiet slutter å lete etter Sigrid.

— Vi fortsetter å lete etter Sigrid. Når vi mottar tips som er verdt å sjekke ut, vil vi gjøre krimsøk, sa Rohde.

Sliter med tilgang

Alle tilgjengelige ressurser på seksjon for vold- og seksualforbrytelser jobber med etterforskningen rundt hva som er skjedd med 16-årige Sigrid Schjetne.

Politiet jobber også med å få tilgang til Sigrids kontoer i sosiale medier.

Sigrid har vært savnet siden natt til søndag. Siste livstegn fra henne kom cirka klokken 00.15 natt til søndag 5. august, da hun var på vei hjem på Østensjø etter besøk hos en venninne.