Norge

Ni beboere evakuert etter 150 meter bredt jordras i Enebakk

Politiet har evakuert sju boliger med tilsammen ni personer etter et jordras ved Lillestrømveien 906 i Enebakk i Viken. Garasje med 40 busser er innesperret.

Raset har gått tett ved Vys bussgarasje i Enebakk.
  • NTB
  • Alf Ole Ask
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Rasområdet i Enebakk kommer til å være avsperret til søndag formiddag. Det kommer ikke til å være tillatt med kjøring på veiene i området, opplyser ordfører Hans Kristian Solberg i Enebakk.

I morgen skal geologene vurdere om det er trygt å ferdes i område. Fylkesvei 120 (Lillestrømveien) er stengt nord og sør for rasstedet.

– Vi har patruljer på stedet for å sikre at ingen bryter sperringen og for å sikre rasstedet, sier operasjonsleder Atle Vesttorp i Øst politidistrikt til NTB lørdag morgen.

På bildene ser man tydelig at raset har gått tett inntil bussenes parkeringsplass.

Geologer vurderer massene, og brannvesenet har vært over stedet med drone. Det er innført flyforbud for andre droner.

Det var en bussjåfør som skulle hente en buss på Vys bussparkering som oppdaget raset som har gått ved parkeringsplassen. Raset påvirker busstrafikken.

I løpet av dagen avgjøres det om de ni personene som er evakuert får dra til sine boliger og hente ting som for eksempel mobiltelefoner.

Innsatsleder Aina Mykland og ordfører Hans Kristian Solberg fotografert like ved rasstedet lørdag.

40 busser sperret inne

Kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i VY sier til Aftenposten at en garasje med 40 busser er sperret inne av raset.

På bildene ser man tydelig at raset har gått tett inntil bussenes parkeringsplass. Av hensyn til rasfaren er det derfor ikke mulig å hente bussene.

– Vi henter nå busser fra andre steder, men dette påvirker trafikken på linjene 350 og 355, sier han. Det gjelder blant annet buss til og fra Enebakk-Oslo og Enebakk- Lillestrøm.

Vy har kontakt med en geolog, men kan ikke si noe mer konkret om når de eventuelt kommer til og kan hente ut bussene.

Ni personer evakuert

Tilsammen ni personer måtte forlate hjemmene sine natt til lørdag da raset ble utløst. De evakuerte får ikke vende hjem igjen før geolog har underøkt området, opplyser politiet.

Fylkesvei 120 (Lillestrømveien) er stengt nord og sør for rasstedet.

– Vi fikk melding klokken 1.50 om at det hadde gått et jordras. Vi har fått anbefalinger fra geolog og velger derfor å stenge fylkesvei 120 nord og sør for rasstedet, sa Vesttorp.

Veien forblir stengt inntil videre og først søndag skal det vurderes om den åpnes.

– De evakuerte vil tidligst kunne vende tilbake til hjemmene sine søndag, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Gisle Sveen til Aftenposten lørdag kveld.

På baksiden av denne bussgarasjen har raset gått.

Les mer om

  1. Ras
  2. Enebakk
  3. Buss