Norge

Trappet opp bolig og pris i Barcode

Halvparten av leilighetene i nest siste byggetrinn i Barcode-rekken er solgt. Og det til tross for at prisene drar seg mot Tjuvholmen-nivå.

Leilighetene ligger i trappetrinn oppover fra 9. etasje. DNB har kontorer fra 2. til 8. etasje. Toppleiligheten går over hele etasjen og har terrasse på begge sider.
  • Astrid Løken
    Astrid Løken
    journalist

Boligprisene i Operakvarteret har gjort et kraftig hopp.

Da Aften sjekket kvadratmeterprisen i de ulike delene av Fjordbyen i slutten av mars i år, lå Operakvarteret (Barcode-rekken) lavest i snittpris, med 67.000 kroner pr. kvm.

Sørenga lå på 69.000 kroner. På topp lå Tjuvholmen med 90.000 kroner.

Vi sammenlignet snittpris i siste byggetrinn.

— Helt spesielt

I april ble 41 terrasseleiligheter på toppen av et av DNBs bygg i Operakvarteret lagt ut for salg. Snittprisen her ligger på hele 85.000 kroner pr. kvm, altså 18.000 kroner over byggetrinn 2.

- Dere har skrudd kvadratmeterprisen kraftig opp siden forrige byggetrinn?

Les også

Boligene får hage midt i bygget

- Ja. Men dette bygget er helt spesielt. Det er jo store terrasser til alle leiligheter, og alle ligger høyt. Siden den nederste leiligheten ligger i 9. etasje, blir det utsikt på alle, enten mot fjorden eller mot den bakenforliggende byen, påpeker Thor Thoeneie, viseadministrerende direktør i Oslo S Utvikling, OSU.

Mot Tjuvholmen-priser

Til sammenligning ligger gjennomsnittspris på siste byggetrinn på Tjuvholmen på 90.000 kroner, mens nest siste meterpris, som har bedre beliggenhet, var oppe i 107.000.

Sameiet i Barcode-rekken får felles takhage i 9. etasje. Den er på 750 kvadratmeter.

Leilighetene blir liggende i trinn over terrassen og vil danne et tak over takhagen.

Halvparten av leilighetene er 80 kvadratmeter og større. En på 160 kvm med prislapp på 16 millioner er solgt. Den største leiligheten på 213 kvm, som går over hele toppetasjen og er priset til 25 millioner kroner, er ikke solgt.

Les også

Større valgfrihet for nybyggere

I de tre boligtårnene blir det 215 leiligheter fra 38 til 117 kvm med en prisvariasjon fra drøye 2 til drøye 10 millioner kroner. Ferdigstillelse antas å bli mellom sommeren 2014 og sommeren 2017.De minste toromsleilighetene er 47 kvadratmeter store, kostet 2,8 millioner kroner og gikk unna tidlig, ifølge Thoeneie.

Kanskje kommer barna

Ifølge Thoeneie har salget i trinn 3 gått som håpet.

- 30 prosent ble solgt umiddelbart. Nå er halvparten solgt, sier Thoeneie.

- Har dere fått inn noen barnefamilier?

- Det er ikke mange barnefamilier som har kjøpt hos oss ennå, men de kommer kanskje i neste trinn. Der har også barnefamiliene meldt sin interesse, sier han.

For i siste trinn kommer barnehagen. Den blir liggende nord for Middelalderparken og skal ha plass til 60 barn.

Følg Aftenposten Bolig på Facebook

Les også

  1. Her er boligbehovet størst

  2. Rådyr sjøluft

  3. - Status å bo på Tjuvholmen

  4. – Blir dørgende kjedelig

Sameierne får en 750 kvadratmeter stor gårdsplass på niende plan, med tak over.