Norge

Vinteren er ikke over – kulderekorder flere steder

Mai har ikke vært like mild som vi kjenner den, og flere steder er det satt kulderekorder. På Hovden i Aust-Agder var det 12,8 kuldegrader natt til onsdag.

Snøen kom til Trøndelag også onsdag 13. mai. Gorm Kallestad / NTB scanpix

 • NTB-Lars Eide

I Nesbyen i Hallingdal var det 5,9 minusgrader, og i Eidfjord i Vestland var gradestokken nede på minus 8,4 grader natt til onsdag. I Voss var det 8 minusgrader, melder Meteorologisk institutt på Twitter. På flere av deres stasjoner er det målt de laveste maitemperaturene siden målingene startet.

I nordlige deler av landet er det fortsatt ventet mer snø, og flere steder er det vanskelige kjøreforhold og snøskredfare.

Snø i Trondheim

Det er for mange ingen grunn til å finne fram sommerklærne ennå. Fire dager før 17. mai våknet trønderne til snødekte gressplener. I Trondheim er det kun varslet noen få plussgrader de neste dagene.

I Nordland melder politiet om flere utforkjøringer og ber folk være varsomme. Også i Troms er det meldt lokalt kraftige snøbyger onsdag.

– Et blikk ut vinduet er tilstrekkelig for å forstå at kjøreforholdene over det meste av distriktet ikke er å regne som sommerlige i dag. Det anmodes på det sterkeste til å kjøre etter forholdene. Meldes om flere utforkjøringer mange steder allerede. Vi har ingen å miste, melder Nordland politidistrikt på Twitter.

Snøskredfare

For Finnmark er det utstedt farevarsel om mye snø torsdag og fredag. Her ventes det lokalt kraftige snøfall og sterk vind. Snøen ventes å legge seg på veiene både i lavlandet og på fjellet. Det kan på det meste komme 10 til 25 centimeter snø i løpet av 24 timer.

Nord i Vestland og i Møre og Romsdal er snøskredfaren hevet til farenivå 3. Varselet gjelder for Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre og Indre Fjordane, ifølge varsom.no.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Kraftige vindkast på Østlandet og i Telemark - strømbrudd og løse konstruksjoner

 2. NORGE

  Meteorologene: – 30 grader tirsdag, styrtregn onsdag

 3. NORGE

  Etter styrtregn fortsetter sommervarmen i Sør-Norge

 4. NORGE

  Dette kan bli værvinnerne på 17. mai

 5. NORGE

  Farevarsel: Storm på vei

 6. NORGE

  Politiet advarer etter kraftig vindkast flere steder i landet