Tre overdoser på rusklinikk

Tre unge ble sendt fra rusklinikken på Hjellstad til Haukeland fredag kveld. De segnet om etter å ha tatt overdose med GHB.

  • Per Lindberg

Les også:

Det var ved 20-tiden de kom tilbake til Hjellestad-klinikken etter å ha luftet seg. Like etterpå segnet den ene av de tre om. Deretter skjedde det samme med den andre. Personalet fattet mistanke og tilkalte ambulanser. Den tredje nektet for å ha inntatt det farlige stoffet. Mens de to andre fikk førstehjelp, segnet også tredjemann om, skriver Bergens Tidende.

– Dette er alvorlig og trist. Vi har ikke fått tilbakemelding fra Haukeland hvordan det går med dem, men de fikk tross alt hjelp straks, sier Eva Løvaas, klinikksjef ved Hjellestad-klinikkene.

Økende problem

Hun forteller at det ble funnet en flaske på en av de tre. Den inneholder etter alt å dømme det narkotiske stoffet GHB.

– Dessverre bruker flere unge dette stoffet. Det er et økende problem med overdoser som følge av GHB, sier Løvaas.

– Er det vanlig å ruse seg på Hjellestad-klinikkene?

– Nei, og overdoser skjer svært sjelden. Men pasientene er jo innlagt fordi de har rusproblemer. Jeg må understreke at de er tross alt er tryggere her enn om de bruker stoffet i private boliger. Vi har medisinsk personell som kan gi dem den hjelp som er nødvendig. Likevel ser vi svært alvorlig på det som har skjedd, sier Løvaas.

Åpne dører

Hun forteller at klinikken behandler mennesker som legger seg inn frivillig. På Hjellestad bruker man ikke tvang.

– Vi har åpne dører. Folk går ut og kommer tilbake. Da er det jo vanskelig å ha kontroll hva som skjer utenfor klinikken.