Demonstrasjon mot Israel utenfor Stortinget

Flere hundre personer på den politiske venstresiden demonstrerte mandag kveld utenfor Stortinget mot de israelske krigshandlingene i Gaza.

Til den ganske ungdommelige forsamlingen på Eidsvolls plass foran Stortinget, anført av blitzere og Rød Ungdom, sa SVs stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen at Israel har ansvaret for utviklingen i Gaza og de øvrige palestinske områdene. Det er ikke bare terrorister som får bomber i hodet fra israelske jagerfly, men også sivile når ett av de mest folketette områdene i verden utsettes for israelske krigshandlinger, påpekte SV-representanten.

– Dette handler ikke om Hamas, men om Israel som tar seg til rette med krig og trakassering av palestinere. Alle som ønsker Israel en fredelig fremtid, må protestere mot Israels framferd, sa Thorkildsen.

Kirsten Belck-Olsen fra Norsk Folkehjelp forklarte i sin appell at bakgrunnen for aksjonen i Gaza er israelsk valgkamp i forbindelse med det forestående valget i landet.

Arrangørene av demonstrasjonen lot også en åtte år gammel jente med palestinske aner holde appell foran Stortinget. Hun fortalte om hvor forferdelig krig er og om gamle og syke som trenger hjelp.