Økomat øker

Stadig flere nordmenn kjøper økologiske matvarer.

Omsetningen av økologiske produkter økte med over 40 prosent første halvår i år, viser tall fra Coop.

Økologisk mat er ifølge butikkjeden ikke lenger bare for de sære.

— Så langt har det i hovedsak vært spesielt engasjerte forbrukere som har valgt økomat, men nå er dette i ferd med å endre seg, sier informasjonssjef i Coop Norge, Vidar Ullenrød til Dagsavisen.

LES OGSÅ: Stadig mer harry

Han forteller at økningen ikke bare gjelder storbyen, men at også for eksempel Lillehammer og Tromsø har hatt sterk vekst i handling av økologiske matvarer.

Økologisk øl

Nordmenn handler økologisk frukt og grønt, meierivarer, egg, mel, barnemat og til og med øl, lakris, karameller og fisk.

LES OGSÅ: Jakten på et økologisk liv

Noe av grunnen til økningen skyldes sannsynligvis den økende bevisstheten rundt miljøet, men prisene på økologiske varer skal også ha blitt lavere.

— Økende konkurranse mellom dagligvarekjedene bidrar postitivt, sier Ullenrød, som forteller at det samtidig har blitt lettere å forhandle med leverandører av økologiske varer.

Antallet virksomheter som foredler, omsetter og importerer økologiske matvarer har økt med 153 hittil i år. Til sammenligning var det 117 nye i løpet av hele fjoråret. Antallet økologiske gårdsbruk har økt med 103, ifølge Debio.

LES OGSÅ:

Handler du økologisk? Hvorfor? Hvorfor ikke? Fortell i kommetarfeltet over til høyre