Norge

Åtte druknet i Thailand

Fire sveitsiske turister, to briter og to thailandske guider druknet da en grotte de besøkte ble oversvømmet av plutselig, kraftig regnvær. En person er savnet.

Åtte omkomne er funnet i grotten i Thailand. Blant dem skal to være thailandske guider, fire sveitsiske og to britiske turister.
  • Heidi Ertzeid
  • Josefin Engström

Først var meldingen fra Thailand at de døde var tyske og thailandske, men nå har svenske UD fått bekreftet fra lokalt politi at ingen svenske turister skal ha omkommet.

Ingen svensker

Aftenposten har vært i kontakt med det lokale politiet i Takhun som ligger helt i nærheten av nasjonalparken Kao Sok. De bekrefter at ingen norske eller svenske er blant de omkomne. — Det er fire sveitsiske og to britiske turister som har druknet, sier politiinspektør Pichan Kalayasiri til Aftenposten.no. Pichan Kalayasiri leder redningsarbeidet i Kao Sok.

Sammenblanding

— Vi har fått bekreftet fra lokal politi at det har skjedd en sammenblanding. Det skal være fire sveitsiske turister som er omkommet, ikke svenske turister, sier Anna Björkander ved UDs pressetjeneste til Aftenposten.no Turistgruppen besøkte grotten i nasjonalparken Khao Sok lørdag ettermiddag. Et kraftig skybrudd førte til at grotten ble oversvømmet, forteller en talsmann for nasjonalparken til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Åtte omkomne

Redningsarbeidere hadde søndag funnet åtte omkomne i grotten, blant dem de to thailandske guidene, fire sveitsisike og to britiske turister. Det skal være en kvinne, en mann og to barn blant de omkomne.

- Fremdeles håp

– Vi har fremdeles håp om å finne den savnede i live, sier parkens nestsjef Thirayudh Munagpaisan.

Nasjonalparken Koh Sok ligger 600 kilometer sør for Bangkok i provinsen Surattani.