Norge

Såpe til mobilen

Nå kommer såpe- og spenningsseriene til mobiltelefonen.

  • Christine Jensen

To mobile serienyheter på en gang. Nå kan du delta i en spesialutviklet interaktiv såpeserie og se klipp fra Prison Break og 24 – begge deler på mobiltelefonen.

Det norske mobilunderholdninsselskapet Aspiro lanserer i disse dager såpeserien "Misslead", en serie utviklet for og av kvinner. Serien, som er laget for mobiltelefonen, er ifølge Aspiro populær både i Norge og Danmark og har blitt sammenlignet med suksessen "Sex og Singelliv".

"Misslead" består av fire sesonger med fire episoder i hver og fungerer som en interaktiv mobil såpeserie, der mobilbrukeren selv er deltaker i serien. Den første episoden koster 39 kroner. Se trailer for serien her.

LES OGSÅ: Vil ikke betale for mobilvideo.

I "Misslead" velger man en av fire karakterer og skal finne ut hvordan alle karakterene på mystisk vis er knyttet til hverandre. Til hjelp har mobilbrukeren en virtuell håndveske, notisblokk, mobil og et magisk speil. Her kan du laste ned spillet.

"Prison Break" til mobilen

Underholdningsgiganten Jamba lanserte i dag såkalte Mobisodes, som er små utdrag fra TV-serier servert til mobiltelefonen. Her kan man få klipp fra noen av verdens mest populære serier. Eksempler er de avhengighetsskapende spenningsseriene "Prison Break" og "24". I tillegg kan man se Paris Hilton og venninnen i realityserien "The Simple Life" og klipp fra den mørke krimserien "Bones".

I juli kan man laste ned et ubegrenset antall episoder for 30 kroner.

LES OGSÅ: — Mobil-TV krever dekning

I USA jobber TV-selskapet NBC sammen med MobiTV om å tilby mobilbrukere å laste ned hele TV-serie-episoder for under femten kroner. Går alt etter planen kan amerikanerne snart laste ned siste episode av både "Heroes" og "The Office" til telefonen. Selskapene ser det ikke som umulig at man etter hvert også vil kunne se hele filmer på mobiltelefonen.

Levende bilder blir mer og mer vanlig på mobiltelefonen. Danskene bruker ti minutter på mobil-TV hver dag, ifølge Dagens Medier.

Men også her hjemme ligger ting til rette for mobil-TV. Telenor tilbyr blant annet å se programmer fra NRK, TV2 og TVNorge til en fast pris i uken. I tillegg kan man se kamper fra Tippeligaen direkte på telefonen. NRK tester digital-TV for mobiltelefoner.


Mer informasjon:

Slik ser du NRK på telefonen

Slik ser du TV2 på telefonen

Dette er mobil-TV (amobil.no)

Mer om mobil-TV her

Disse innstillingene må du gjøre på din mobiltelefon

"Misslead" er en interaktiv såpeserie utviklet for mobiltelefonen.
Nå kan du se "Prison Break" på mobiltelefonen.