Norge

Lode-vitne: Livet ødelagt etter voldtekt

Med kniven rettet mot seg ble den 30 år gamle kvinnen truet til seksuelle handlinger. Nå er livet ødelagt, forklarte kvinnen i retten.

Hun var nesten ferdig med hjelpepleierutdannelsen sommeren 2003. Nå er hun sykemeldt. Hun kan ikke bo alene, og trenger psykologtimer og medisiner i alle fall ett år til. Kvinnens liv ble ødelagt etter møtet med voldtektsmannen i 2003.

30-åringen har identifisert mannen som hun mener truet henne til seksuelle handlinger i Aalborg sommeren 2003. Mannen er identisk med dansken (42) som også er tiltalt for drapet på Gunn Merete Lode (32) i 2001.

— Jeg var sikker på at han skulle drepe meg, fortalte den 30 år gamle kvinnen som vitnet i Jæren tingrett torsdag.

Vold

42-åringen ble i fjor siktet for voldtekt og trusler mot tre kvinner i Aalborg. Da politiet fant DNA-match på Lode-saken, bestemte det danske politiet seg for å overlate mannen til norsk domstol. Torsdag formiddag forklarte den første av kvinnene seg.

Hun fortalte at en ukjent mann tvang seg inn i søsterens leilighet i Aalborg mens hun var på besøk sommeren 2003. Denne mannen har hun senere identifisert som Kim Poulsen.

— Da han trakk kniven, ble min lillesøster redd. Jeg klarte ikke å forstå hva som skjedde, forklarte hun.

Poulsen skal ha hevdet at en mann som het Jesper bodde i leiligheten, og at han skyldte penger. Søstrene kjente ikke til noen Jesper, men mannen ga seg ikke. Han ville gjennomsøke leiligheten, på jakt etter denne Jesper.

— Han sa at han ville drepe oss alle tre dersom han fant Jesper i leiligheten, fortalte hun.

Les også

  1. Bryne-drapet: - Tiltalte var sex-fiksert, mener kolleger

  2. Vitne gjenkjente drapstiltalt

  3. Drapssiktet sier han så drapsmannen

  4. Har DNA-spor

  5. Familien til Gunn Merete Lode krever én million