Norge

Julegaver for de rike

Hvem i familien fortjener en intimkonsert med Elton John? Hvorfor ikke redde julen med å gi din kjære en egen, romantisk fotoboks?

  • Johan Von Hanno Brockfield

Det blir stadig mer populært å gi bort spektakulære opplevelser, ifølge CNNMoney.

Nå kan du for eksempel gi din kjære en halvannen times konsert med Elton John. Prisen er 1,5 millioner dollar, ca. ni millioner kroner.

Intimkonserten formidles gjennom luksusbutikken Nieman Marcus, som også selger en kopi av et ekte tog, som man kan kjøre rundt i sin egen hage, overlessede IndyCar-simulatorer og mye annet.

"Zoomers"

— Forbrukere har mulighet til å gjøre noe meningsfylt og uforglemmelig med sin dyrebare tid, noe som ikke påvirkes av trender og tidens tann, sier Michelle Geib, eier av Xperience Days.

Selskapet selger turer i Formel 2000-biler, helikopter-seightseeing over New York og ballongturer over Californias vinmarker.

— Trenden med opplevelsesgaver kommer definitivt til å bli sterkere med tiden, sier Lois Huff, viseadministrerende direktør i Retail Forward, et amerikansk konsulent- og markedsføringsselskap.

Han forteller at det er såkalte "zoomers", aldrende baby-boomere, som driver trenden fremover.

De har mange erfaringer og god inntekt, og er mer opptatt av å skaffe seg minner enn ytterligere materielle goder.

Bilen som flyr

For den som virkelig har alt, og til og med har gjort så godt som alt, er det kanskje bare en SkyCar som virkelig duger.

Prisen er stiv, 3,5 millioner dollar (21 millioner kroner), men kanskje er det verdt pengene å kunne skryte av å eie historiens første "personal vertical take-off and landing (VTOL) aircraft".

De mer romantisk anlagte kan ønske seg sin egen fotoboks for hjemmebruk - spesielt beregnet på hyggelige par-bilder.

Her kan du ta bilder helt til du får et virkelig romantisk ett med kjæresten og deg.