Norge

Overproduksjon gir ikke billigere lam

Selv om Nortura og Norgesgruppen har gått sammen om å selge ut deler av overskuddet av norsk lammekjøtt, faller ikke prisene i butikken.

Overskudd av lammekjøtt gjør at Nortura vil prøve å få flere til å velge lam på tallerkenen.

Det såkalte reguleringslageret av lammekjøtt var på rundt 3.200 ved årsskiftet. Med en overproduksjon som er anslått til 1.200 tonn i år fortsetter det å vokse, men en felles satsing mellom Nortura og Norgesgruppen har begynt å gjøre innhogg i kjøttberget, skriver E24.

– Vi har allerede i år tatt ut 800–900 tonn med lammekjøtt av lageret, så det er en bra utvikling, sier direktør Jakob Simonhjell i Nortura Totalmarked.

Men selv om Norgesgruppen har en avtale med Nortura om å selge 1.200 tonn ekstra lammekjøtt fra fryselageret, blir ikke kjøttet billigere for forbrukerne.

– Generelt er prisen på fryst lam noe lavere. Og denne sesongen er det alltid kampanjer på lammekjøtt, sier Espen Schøning Lie, som er ferskvareansvarlig i Meny. Han legger til at det ikke er ønskelig å dumpe prisen på lam.

– Vi ønsker i stedet å etablere varer som vi kan selge hele året gjennom, som for eksempel lammekjøttdeig, saltet lammekjøtt, lammepølser og lammeburgere, sier han.

(©NTB)

Les mer om

  1. Lam
  2. Nortura
  3. Norgesgruppen