Under streken

Skråblikk på nyhetsbildet

Milliardær varsler kamp til siste 50-øring.

Brygger på noe

Investoren Øystein Stray Spetalen får mye moro igjen for skattepengene sine. Han har kranglet om hyttenaboens brygge i ni år, vært gjennom syv rettssaker og ligget i konflikt med kommunen og fylkesmannen.

Etter at Høyesterett har gjort seg ferdig med saken, må han finne på noe annet å bruke tiden til. Derfor saksøker han Sandefjord kommune for 664.892 kroner og 50 øre.

Tipper over

I går kastet kulturminister Thorhild Widvey styret i Norsk Tipping. Styreleder Lars Sponheim ble erstattet av Flytogets direktør Linda Bernander Silseth.

Håpet er at tippeselskapet skal gå på skinner fra nå av.

Dum og sprek

Aksjeforvalter Martin Mølsæter sier til Finansavisen at han ikke stoler på mennesker som trener beinhardt, han mener de blir dumme. Han får støtte fra ernæringsfysiolog Therese Fostervold Mathisen, som sier at hjernen fungerer dårligere mot slutten av utmattende aktivitet.

Det har aldri slått oss når vi ser TV-intervjuer med idrettsutøvere som akkurat har kommet i mål.

Sulten knuget

Under Strekens utsendte medarbeider til Arbeiderpartiets landsmøte har dukket opp igjen. Før han ble sendt hjem med beskjed om å sove ut før Høyres landsmøte starter i dag, mistet han menyen fra lørdagens landsmøtefest. I tillegg til sotet torskerygg med asparges og grillet filetstykke av kalverygg med ertekrem, var det mandelkake og et godt utvalg viner.

På vei ut hørte vi ham nynne:

Opp, alle jordens bundne trelle!

Opp, I som sulten knuget har.