Clijsters’ sesongavsluttende trippel

Comebackstjernen Kim Clijsters ble for sterk for danskenes tenniskomet. Hun slo Caroline Wozniacki i finalen i WTA-tourfinalen søndag.

Tøy og bøy: Det sto ikke på innsatsen da den belgiske tennisyndlingen Kim Clijsters fortsatte comeback-eventyret med finaleseier over Caroline Wozniacki. Foto: AFP

Wozniacki har stormet gjennom sesongen og er verdensener når det hele avsluttes. Clijsters er også brennhet. Siden comebacket fra mammapermisjon har hun vunnet US Open to år på rad.

Søndag kom også nok en tittel i den sesongavsluttende storturneringen. Hun vant den også i 2002 og 2003, men måtte kjempe mot Wozniacki i Doha.

– Det føltes som om det aldri skulle ta slutt. Det var en knallhard kamp med noen flotte slag, fantastisk tennis og to spillere i god form. Jeg er glad for at jeg vant, sa Clijsters.

Svært jevnt

Første sett vant Clijsters greit 6-3, mens annet sett ble en jevn affære. Danske Wozniacki vant til slutt 7-5. Clijsters brøt danskens serve en gang i mellomsettet, men fikk egen serve brutt to ganger.

I det avgjørende tredjesettet var imidlertid den erfarne belgieren best og vant 6-3. Den jevne finalen, der Clijsters vant 51 prosent av poengene, varte i to timer og 20 minutter.

– Så klart er dette skuffende for Caroline, men jeg vet ikke hvor mange år jeg kan fortsette å klare dette. Hun har en stor framtid foran seg, sa Clijsters.

Etter at hun i september vant US Open for annen gang på rad, har Clijsters vært ute av spill etter en føflekkoperasjon på foten. I Doha sikret hun rundt 8 millioner kroner i premiepenger.

– Fantastisk spill

Lørdag vant hun semifinalen mot Samantha Stosur selv om hun var involvert i en alvorlig bilulykke på vei til arenaen.

Wozniacki kan uansett glede seg over nok en uke med godt spill. Hun har stabilisert seg helt i toppen.

– Det har vært en fantastisk uke. Kim spilte fantastisk og fortjente å vinne, sa dansken.

De tre neste årene skal den sesongavsluttende turneringen spilles i Istanbul. Kanskje kan Wozniacki få sin tittel allerede i Tyrkia neste sesong.

Presidenten i det qatarske tennisforbundet kunne overlevere Kim Clijsters en solid sjekk for seieren i WTA-turneringen. Foto: AP