Bryllupsreisen gikk til Fransk Polynesia

Nygifte kronprinsesse Victoria og prins Daniel har lagt ut på bryllupsreise til Fransk Polynesia i Stillehavet.

Glade og vinkende nygifte kjørte rundt i Stockholm i åpen vogn og vinket til det svenske folk etter vielsen i Storkyrkan lørdag. FOTO: MATTIS SANDBLAD/VG

Les også:

Svært få visste hvor kronprinsesse Victoria og prins Daniel reiste etter at de nesten ubemerket forlot bryllupsfesten på slottet i Stockholm. Løssalgsavisene brukte nesten to døgn på å finne løsningen.

Begge de svenske løssalgsavisene Expressen og Aftonbladet forteller tirsdag hvor kronprinsessen og hennes prins har reist på det som svenskene kaller «smekmånad».

Kronprinsparet dro på bryllupsreise til Stillehavet i en lånt privatjet, nærmere bestemt til øygruppen Fransk Polynesia. Den teller hele 117 øyer, den største av dem Tahiti, skriver NTB.

Flyet er lånt ut av Bertil Hult, en nær venn av Victoria, skriver Aftonbladet og Expressen. Flyet er en Dassault Falcon 7X.

— Da de landet ventet en luksusyacht på dem, forteller en kilde til Expressen, som også kan vise bilde av flyet etter landingen på Tahiti.

— Båten hadde kommet dit dagen før og lå og ventet på dem. Da bagasjen var losset, ble den fraktet til yachten som fraktet dem dit de skulle, sier avisens kilde.

Kong Carl Gustav og dronning Silvia la også ut på bryllupsreise i Stillehavet etter sitt bryllup for 34 år siden, men valgte Hawaii.

Victoria og Daniel forlot bryllupsfesten på Stockholm slott ved tre-tiden natt til søndag. Vel 20 timer senere landet de i øyparadiset i Stillehavet.

Vår egen prinsesse Ingrid Alexandra var en av Victorias brudepiker, og fikk dermed sitt første internasjonale oppdrag. Det gikk knirkefritt. FOTO: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX