Norge

Listhaug danker ut Jensen i måling

31 prosent av de spurte i en ny meningsmåling sier at Sylvi Listhaug gjør en god jobb som innvandringsminister. Hun er klart best likt blant Fremskrittspartiets statsråder.

ta40f453_doc6nelko5ar121bvgmf6xa-PqNfdqItnl.jpg
 • Thomas Olsen
  Journalist
OPT_SJB_4757copy_doc6nw6ezv7qvpsyev7kds-EOCy19rwnO.jpg

Listhaugs popularitet har økt kraftig etter overgangen fra landbruksminister til innvandrings— og integreringsminister, viser målingen Ipsos MMI har utført for Dagbladet. I juni i fjor svarte kun 21 prosent at hun gjorde en god jobb.

I den ferske målingen svarer 28 prosent at de synes Listhaug gjør en dårlig jobb, mens 33 prosent lander på middels. De øvrige 8 prosentene svarer

En fersk innvandrings- og integreringsminister besøker ankomstsenteret i Råde i desember 2015. I bakgrunnen f.v.: Hakkar Abdu, Amira Ahmed og Ahmed Ahmed (kurdere fra Syria).

«vet ikke».

 • Synes du Sylvi Listhaug er en hardtslående politiker? Her er ti sitater som viser at hun liker å slå med storslegga.

Foran partilederen

Med 31 prosent som svarer at innvandringsministeren gjør en god jobb, plasserer hun seg klart foran finansminister og Frp-leder Siv Jensen (Frp) og helseminister Bent Høie (H). De får henholdsvis 26 og 24 prosent på samme spørsmål.

Jensen mindre mislikt

Samtidig får Jensen og Høie lavere tall blant dem som mener de gjør en dårlig jobb. Henholdsvis 24 og 15 prosent er skuffet over finansministerens og helseministerens innsats.

Skei Grande:

Les også

Vi har aldri innsatt Listhaug. Hun er ikke min statsråd

Gullstol og frykt

Sylvi Listhaug ble innvandrings— og inkluderingsminister 16. desember 2015. Etter bare noen uker i sin nye statsrådpost var hun på alles lepper, etter lanseringen av ordet «godhetstyranni» og uttalelsen om at «flyktninger ikke kan blibåret på gullstol inn i Norge».

Det er innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug er populær hos velgerne. Men Regjeringens støttepartier misliker Frp-erens retorikk. 1. mars har hun invitert de parlamentariske lederne i Ap, V, KrF, Sp, H og Frp til statsministerens kontor for å redde innstrammingene i regelverket for flyktninger og asylsøkere.

Regjeringens forslag om asylinnstramninger, basert på et politisk forlik i Stortinget, har provosert Listhaugs meningsmotstandere ytterligere. Frp har selv kalt det «Europas strengeste asylpolitikk».Rett før nyttår la Listhaug frem 40 forslag til endringer av innvandringspolitikken:

Dagblad-målingen samsvarer med en undersøkelse VG fikk utført tidligere i måneden. Da svarte 36 prosent at de har enten «høy» eller «svært høy» tillit til Listhaug, en økning på 13 prosentpoeng fra tiden som landbruksminister.

Mener mange tier om sin innvandringsmotstand i frykt for å bli stigmatisert. Les Aftenpostens Listhaug-intervju:

Les også

- Det er klart jeg er bekymret for mine egne barns fremtid

Les også

 1. Listhaug i Tyrkia: - Overbevist om at hjelp i nærområdene er det rette

 2. - Listhaug truer det borgerlige samarbeidet

 3. Statsministeren vil ikke jekke ned Listhaug

 4. Disse innstramningsforslagene slaktes av fagmiljøene

 5. Høyre og Frps plan: Skal stemple Ap som vingle-parti og Støre som tåkefyrste

Les mer om

 1. Migrantkrisen i Europa
 2. Asylpolitikk