Norge

Person funnet død i vannet i Skien – kan være savnet 62-åring

Dykkere har funnet en død person i havnebassenget i Skien. Det er ikke bekreftet om personen er en 62 år gammel mann som har vært savnet.

 • Thomas Olsen
  Journalist
 • NTB

Personen ble funnet ved langbryggene i Skien i 13.30-tiden. Personens identitet er ikke bekreftet, opplyser politiet til Varden.

Tidligere onsdag ble det kjent at politiet har siktet en 35 år gammel mann i Skien for uaktsomt drap. Mannen ble pågrepet tirsdag kveld. Politiet tror han kjørte på 62-åringen slik at han døde. 62-åringen har vært savnet siden fredag

Den 35 år gamle mannen ble pågrepet tirsdag kveld. Han er siktet for uaktsom forvoldelse av en annens død, opplyser påtaleleder Guro Siljan hos politiet i Telemark.

Påkjørsel

Tidligere onsdag opplyste politiadvokat Asle Sandnes til NTB at 35-åringen har forklart seg om en hendelse som knytter ham til saken og som mistanken mot ham bygger på.

– Vi tror det har skjedd en påkjørsel med sykkel i et fotgjengerfelt, og at påkjørselen førte til at fotgjengeren døde. Det baserer vi på vitneforklaringer, sier Sandnes til NTB.

Politiet mener 35-åringen er denne syklisten og at fotgjengeren som døde er 62-åringen.

Den savnede mannen ble sist observert fredag kveld, da han var hos venner i bydelen Kleiva, og skulle bare hjem en tur for å bytte klær.

Han møtte ikke opp som avtalt til middag på Strøm mat & bar i Skien sentrum senere på kvelden.

Elektroniske spor viser at han trolig befant seg ved boligen sin på Moflata klokken 20.28.

Skienselva

En av politiets teorier er at 62-åringen kan ha havnet Skienselva etter sammenstøtet med syklisten.

– Bakgrunnen for pågripelsen er opplysninger fra vitner i saken. Vi er tidlig i etterforskningen, og politiet er nødt til å være tilbakeholdne med detaljer rundt hendelsen og de momenter som ligger til grunn for pågripelsen. Årsaken er at vi ønsker å redusere risikoen for å påvirke forklaringer fra vitner, sa påtaleleder Guro Siljan tidligere onsdag.

Avhør utsatt etter funnet

Siktede har gitt en kort forklaring, men har så langt ikke tatt stilling til spørsmål om straffskyld.

– Vi har på det nåværende tidspunkt ikke tatt stilling til skyldspørsmålet i saken. Fengslingsspørsmålet har vi ennå ikke diskutert med klienten, men det blir gjort senere i ettermiddag, sier advokat Augund Krogh til NTB.

– Det er foreløpig gjennomført et kort straksavhør. På bakgrunn av at det er funnet en person i elva, er videre avhør utsatt til torsdag morgen, sier 35-åringens forsvarer videre.

Sikret spor på bro

Politiets krimteknikere sikret onsdag spor på broen over Damfoss i forbindelse med forsvinningssaken. Det samme området var gjennom hele natten avsperret av politiet, skriver Telemarksavisa.

Politiets krimteknikere sikret onsdag spor på broen over Damfoss i forbindelse med forsvinningssaken. Det samme området var gjennom hele natten avsperret av politiet, skriver Telemarksavisa.

Les mer om

 1. Drap
 2. Skien

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Kvinne i 30-årene døde etter voldshendelse i Trondheim. Tre personer er pågrepet og siktet.

 2. NORGE
  Publisert:

  Mistenkelig dødsfall i Skien

 3. VERDEN
  Publisert:

  London: Bil kjørte inn i sperring ved Parlamentet – 29-åring arrestert mistenkt for terror

 4. NORGE
  Publisert:

  Få oversikt: Dette må du vite om forsvinningssaken

 5. NORGE
  Publisert:

  Forsvarer: Drapssiktet ektemann nekter for forsettlig drap

 6. NORGE
  Publisert:

  Politiet har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten etter at BI-studenten Rakavan Jeevaharan ble funnet død i Nidelva