Uværet preger flere fjelloverganger i Sør-Norge

Det er meldt sterk vind, opptil liten storm, i deler av Sør-Norge lørdag. Flere fjelloverganger er stengt eller har kolonnekjøring.

Riksvei 7 er stengt ved Leiro, lørdag ettermiddag.

– Det ser ut til at flere fjelloverganger vil måtte holde stengt på grunn av sterk vind, snøbyger og snøfokk. I dag burde en holde seg unna disse hvis man kan, sier trafikkoperatør Kristian Fauskan til Bergens Tidende.

Fra Fylkesvei 50 ved Vestredalen, retning mot Hol, lørdag ettermiddag.

Ifølge Veivesenet er fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland stengt på grunn av uvær. På riksvei 52 over Hemsedalsfjellet og på fylkesvei 7 over Hardangervidda er det kolonnekjøring.

Fylkesvei 53 Tyin-Årdal i Sogn og Fjordane er stengt, mens fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland er gjenåpnet for trafikk etter å ha blitt ryddet. Det er imidlertid fortsatt snø- og isdekke på veien. Det gjelder også ved E 16 over Filefjell.

Advarer mot vanskelige kjøreforhold i Nord-Norge

Det er sendt ut obs-varsel om vanskelige kjøreforhold og betydelig skredfare i Nordland, Troms og Finnmark grunnet sterk vind og nedbør lørdag og søndag.

Ifølge Meteorologisk institutt ventes det lokalt vestlig opp i liten storm og vindkast over 30 meter per sekund lokalt i deler av Nordland, Troms og Vest-Finnmark fra sent lørdag ettermiddag.

– Det varierer mellom snø og regn, sier vakthavende meteorolog i Tromsø til Fremover.

Temperaturen vil stige utover lørdagen, men det ventes å bli kaldere søndag. Begge dager meldes det om kraftig vind i hele Nord-Norge.

Samtidig er det varslet betydelig snøskredfare i store deler av Troms og Nordland lørdag, som følge av fokksnø og fare for våte flakskred.

For søndag har Varsom.no oppjustert skredfaren for Ofoten, Salten, Svartisen og Indre Troms til faregrad 4. Noen store naturlig utløste skred forventes, og det er fokksnø i lesider som følge av flere dager med kraftig vind og stort snøfall som er skredproblemet.

Finvær i Oslo

I Oslo skinte innbyggere, tilriesende og turister omkapp med solen, lørdag.

Med temperaturer opp i 14–15 grader koste folket seg i Oslo sentrum, på Karl Johan, i Spikersuppa og på Aker Brygge.

Søndag skal vårværet bli minst like fint som lørdag, melder Yr.no.

Stinn brakke i solen pp lekteren ved Aker Brygge
Barn brukte løvene ved Stortinget som klatrestativ.
Ut på tur.
På Tjuvholmen koste dolk seg i solen.
Nesoodfergen i solen.
Bygdøyferge i vårsol.
Gatesangerne på Karl Johan stilte i T-skjorte i finværet.