To nye ulver kan felles utenfor ulvesonen

Ytterligere to ulver kan felles utenfor ulvesonen. Det er dermed gitt tillatelse til å felle 20 ulver denne jaktsesongen, men bare 10 av disse er skutt.

To nye ulver kan felles i Hedmark og Akershus. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Miljødirektoratet ga onsdag tillatelse til å felle to nye ulver i region 4 og 5, det vil si utenfor ulvesonen i deler av Akershus og Hedmark. Tillatelsen gis kort tid før jaktsesongen utløper 31. mars.

De fleste ulvene i Norge holder til i og nær ulvesonen, i regionene som dekker Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold. Hele kvoten på åtte ulv i dette området er allerede felt.

Direktoratet skriver at de trengte nye opplysninger for å vurdere en utvidelse av kvoten i området.

-Det har blitt dokumentert spor av en til to ulver i Stor-Elvdal kommune utenfor ulvesonen i mars måned, sist 21. mars, samt en ulv i Ringsaker kommune 15. mars. Miljødirektoratet vurderer at dette oppfyller krav om nye opplysninger, heter det i vedtaket.

I regionene som dekker Sør- og Midt-Norge er det fattet vedtak om felling av til sammen ti ulver. Her er det bare felt to ulver denne jaktsesongen.

  • Podkasten Aftenpodden har med Senterpartiets Geir Pollestad denne uken, i en Sp-spesial om blant annet landsmøtet og kampen mot «elitene». Abonner her, eller lytt i spilleren under: