Norge

Nokia kjøper nettsamfunn

Send bildene rett fra mobiltelefonen til nettsted hvor vennene dine kan se dem.

  • Christine Jensen

LES OGSÅ:


Nettverksstedet Twango er ifølge Web 2.0-bloggen Gigaom en slags blanding av videodelingstjenesten YouTube og bildedelingstjenestene Flickr, Shutterfly, Photobucket og Xdrive.

— Overtagelsen av Twango er et konkret steg på vei mot våre internett-visjoner om å tilby sømløs tilgang til informasjon, underholdning og sosiale nettverk – når som helst, hvor som helst, fra en hvilket som helst tilkoblet enhet og på den måten du selv ønsker, sier Anssi Vanjoki i Nokia Multimedia, ifølge Siliconrepublic.com.

Det er ikke kjent hvor mye det finske mobilselskapet har betalt for nettsiden.

I juni ble det kjent at Nokia starter sin egen fototjeneste. Med tjenesten kan man sende mobilbilder direkte over nettet og motta ferdige papirkopier i posten.

Annerledes

Twango ble laget av fem tidligere Microsoft-ansatte. Betaversjonen var på plass i april i fjor og siden ble offisielt lansert den 11. oktober 2006.

— Det skiller seg fra andre lignende medietjenester fordi det kombinerer en rekke forskjellige medier og tillater brukere å få tilgang til filene uten å måtte logge seg på. Nettstedet gjør det også lett å laste opp filer fra en rekke forskjellige steder, inkludert mobiltelefoner, sier Serena Glover, en av Twangos grunnleggere, i en pressemelding.

Twango Mobile er en internettside skreddersydd for mobilen der det er mulig å se på bilder, videoer og lytte til musikk, samtidig som man kan delta ved å legge inn egne bilder og kommentere andres.

Mer info:

Les hele pressemeldingen om oppkjøpet her

Les mer om Twango på Wikipedia

Les også

  1. Bli en proff feriefotograf

  2. Forbered bryllupet på nett

  3. Vårens nyheter

  4. Sprit opp PC-en

  5. Setter bildene dine på kartet