Internet Explorer 7 er klar

Microsoft har lansert den nye versjonen av sin siste nettleser. Du kan laste den ned gratis i dag.

Microsoft Internet Explorer er verdens mest brukte nettleser, milevis foran konkurrentene. Nå heter den Windows Internet Explorer 7.

Den har vært ute i Beta-versjon en god tid, men nå er den altså tilgjengelig for alle i fullversjon.

Du kan laste den ned her.

Automatisk oppdatering

Explorer 7 vil bli levert med alle versjoner av det nye operativsystemet Windows Vista, men alle kan laste den ned gratis, og bruke den med Windows XP. Den vil også bli distribuert til alle Windows XP-brukere som en automatisk oppdatering over nettet 1. november. Så har du bredbånd behøver du ikke laste ned selv, Windows vil laste den ned for deg.

Nyhetene

  • Bedre sikkerhet. IE7, som den kalles, kan fungere i en såkalt sandbox-modus (kun i Vista), der så og si alle muligheter for å laste ned virus eller andre sikkerhetsangrep er avskåret. Ingen programmer kan startes eller installeres av nettleseren.
  • .
  • En søkeboks oppe i høyre hjørne skal hjelpe brukerne å gjøre nettsøk raskere. Windows live Search er stadardsøkevinduet, men du kan legge til Google eller andre søkemotorer.
  • Mange feil og potensielle sikkerhetshull er tettet, særlig knyttet til bruk av Active X-innhold. Et anti-Phising-filter er introdusert for å begrense nettsvindel.
  • Du kan nå zoome inn eller ut på nettsidene du besøker.
    Du kan nå slette hele surfehistorikken din, tømme cachen, fjerne cookies og passord med ett eneste klikk.

Fungerer bra

Det er også flere andre nyheter, som du kan lese om her og her. Artikkelforfatteren har brukt betaversjonen av IE7 i noen måneder, og flere av forbedringene gir virkelig økt kvaliteten på surfingen. Spesielt tabbed browsing og den økte beskyttelsen mot pop-ups er en merkbar forbedring.

Lite nytt

Når det er sagt, er det få virkelig geniune forbedringer i Internet Explorer 7. De aller fleste nye funksjonene har vært brukt med hell i Firefox, og norske Opera, som denne skribent anbefaler alle å prøve. Begge disse to nettleserne er gratis, og du kan laste dem ned og pøve dem side om side med Internet Explorer

Men mange vil fortsette å sverge til Microsoft Explorer. Det er jo gode grunner til det: Stort sett alle nettsider i verden er optimalisert i for Explorer, så det er nok større sjanse for at de fleste sidene vises riktig, også i den nye versjonen. Trolig vil de aller fleste oppleve overgangen til Explorer 7 som enkel og positiv.

IE7 finnes foreløpig ikke på norsk

Opera, Firefox eller Explorer? Diskuter nedenfor:

Slik ser tabbene ut øverst på nettleseren.
Ellers er det ikke så stor forskjell.