Norge

- For få byggeklager

 • Forf>
 • <forf>hilde Lundgaard <
Bygdøy Vel og Pål Christiansen overvåker alt som bygges på Bydøy, og klager ofte. - Men ikke nok, mener høyrepolitiker.
 • Det er grådige entreprenører, ikke naboene, som er problemet i Oslos villastrøk. Det mener Høyre-politiker Bjørn Øiulfstad, som oppfordrer flere til å klage.
Les også

Bygdøy på klagetoppen

, og blir av blant andre Høyre-politiker Fabian Stang stemplet som ressurssterke og kranglevorne. Nå slår Stangs partifelle Bjørn Øiulfstad tilbake, og mener protesterende naboer er i sin fulle rett.— Jeg er forbauset over Stang. Høyre skal ikke forsvare spekulanter, sier bydelspolitikeren fra Vestre Aker. Han mener naboer i Oslo klager med svært god grunn og heller for lite enn for mye.

- Planløs fortetting

— Når spekulanter kjøper opp villaer som de river og fortetter hensynsløst, skal ikke da vanlige naboer bruke sin demokratiske rett til å protestere, spør han, og nøler ikke med å si at fortettingen i Oslo har skjedd planløst og er kommet helt ut av kontroll.- Med dagens tomtepriser lønner det seg å rive. Entreprenørene har ressurser til å kjøre enhver sak til Høyesterett. Blir de ikke stanset, har snart både hele Bygdøy og resten av Oslos villaområder fullstendig endret karakter.

Prøveprosjekt i Vestre Aker

Som et prøveprosjekt har lokalpolitikerne i Vestre Aker selv fått behandle klagesakene i bydelen i stedet for Plan- og bygningsetaten. Dette har ifølge Øiulfstad gitt langt flere naboer medhold og forhindret flere nye "katastrofer".- Jeg er forferdet over hva etaten godkjenner og aksepterer. De er altfor slepphendte, og i perioder har vi opplevd rene stillingskrigen med byråkratene i etaten, sier han, og understreker at det er tverrpolitisk enighet om dette i bydelen.

Les også

 1. Bygdøy på klagetoppen

 2. Høysesong for nabokrangler

 3. Fem nabokrangler i uken

 4. Råd skal løse nabokrangler

 5. Kraftig økning i antall nabokrangler

 6. Byggeklager i stampe

 7. Krangler så buskene fyker

 8. Vi krangler mer med naboen