Politiet: Alt tyder på at tre brødre omkom i Hallingdal-ulykken

Tre personer omkom i kollisjonen på riksvei 7 i Hallingdal mandag. Politiet tror at de tre omkomne var brødre på 17, 18 og 21 år.

Tidlig tirsdag morgen lå det utbrente vraket av personbilen fortsatt ved ulykkesstedet.

Politiet går ikke ut med navn på brødrene fordi de omkomne ikke er formelt identifisert.

«Politiet venter fortsatt på sikker identifikasjon på de tre personene som omkom i trafikkulykken mandag kveld. All informasjon tilsier imidlertid at de omkomne var tre brødre på 17, 18 og 20 år», skriver politiet i en pressemelding.

Brødrene var hjemmehørende i Flå og Noresund. De kjørte nordover på riksvei 7 mot Flå da bilen de satt i, kolliderte med en kranbil.

Etter det Aftenposten vet, var bilen en eldre BMW i 5-serien.

– Politiet kan dessverre kan ikke frigi navnene på de omkomne nå, da vi venter på en endelig tilbakemelding på identitet fra Rettsmedisinsk institutt, sier politistasjonssjef Brit Fyksen i pressemeldingen.

Etterforskerne begynner å danne seg et bilde av hva som har skjedd i forkant av ulykken.

– Samtidig er det fremdeles mye etterforskning som gjenstår før vi kan fastslå hendelsesforløpet.

Fyksen sier i pressemeldingen at dette er en tragisk ulykke med mange berørte. Disse får nå tett oppfølging av kommunen og helsevesen.

Ulykkesstedet natt til tirsdag, noen timer etter tragedien. Personbilen som de omkomne kjørte i var på vei nordover på riksvei 7. Bildet er tatt i retning sør.

– Numne av sjokk

Innbyggerne i kommunene Flå og Krødsherad er i sorg etter en av de verste trafikkulykkene på riksvei 7 i nyere tid.

– Det er en stor tragedie som har rammet Flå og Krødsherad sent i går kveld. Det jobbes med sikker identifikasjon av de omkomne, og det innebærer at vi ikke kan gå ut med navn og tilhørighet før politiet frigir dette, het det i en pressemelding undertegnet Gandrud og ordfører i Krødsherad Knut Martin Glesne.

– Vi er helt numne av sjokk. Tankene våre går til familiene deres, sa ordfører Merete H. Gandrud i Flå til Hallingdølen tirsdag.

De pårørende er blitt godt ivaretatt av lokalbefolkningen etter ulykken.

Ordfører i Krødsherad kommune Knut Martin Glesne.

– Lokalbefolkningen her i Krødsherad har tatt godt vare på de pårørende. Det har vært en spesiell dag, men det har vært fint å se hvordan resten av bygda har tatt vare på de etterlatte, sa ordfører Knut Martin Glesne til NTB tirsdag kveld.

Samtidig opplyser han at kommunen har hatt tett kontakt med de pårørende og har tilbudt de ressursene som kommunen kan tilby.

Politiet og nødetatene fikk melding om ulykken rett sør for Gulsvik klokken 22.21. Ulykkesstedet er ca. 50 kilometer nordvest for Hønefoss.

Alle de tre i bilen omkom på stedet.

– Det var ikke noe vi kunne gjøre

En bilfører som kom til stedet rett etter ulykken, fortalte til Aftenposten på stedet at det begynte å brenne i personbilen etter ulykken.

– Det var ikke noe vi kunne gjøre, sier sjåføren til Aftenposten.

Det var godt vær og tørr veibane på ulykkesstedet. Kollisjonen skjedde i en slakk sving. Det er ikke forbikjøring forbudt på stedet og fartsgrensen er 80 kilometer i timen.