MySpace gir foreldre kontroll

Etter trusler om søksmål ser det ut til at det sosiale nettverksnettstedet MySpace nå må tilby bedre sikkerhet for sin unge brukere.

Snart kan foreldrene følge med på hva barna deres foretar seg på det populære nettverksstedet MySpace.com.

Mer om data og Internett her!


Mediekjempen Rupert Murdochs gullkantede investering MySpace er ute i hardt vær igjen.

Varsler søksmål

Det er ikke første gang nettstedet saksøkes med grunnlag i manglende sikkerhet for nettstedets unge brukere, men denne gangen kan det se ut som om MySpace iverksetter tiltak for å bedre sikkerheten allerede før søksmålet kommer, angivelig for å beskytte nettstedets omdømme.

Det kan være lurt av dem, nå har nemlig hele 33 statsadvokater slått hodene sammen for å vurdere søksmål mot MySpace. Kravene er utvetydige, advokatene vil at MySpace skal sette opp den nedre aldersgrensen fra 14 til 16 år, samt etablere et system for å få bekreftet at alderen brukerne oppgir er reell.

MySpace har en stor utfordring med hensyn til å beskytte brukerne sine. Nettstedet er et sosialt nettverksnettsted, og dilemmaet ligger i at brukerne skal legge ut tilstrekkelig informasjon om seg selv til at det har noen verdi for tjenesten, men ikke nok til at personer med onde hensikter skal kunne utnytte informasjonen til å komme i nærkontakt med brukerne.

Gir foreldrene kontroll

Ifølge The Wall Street Journal planlegger nettstedet nå å distribuere programvare som gir foreldre et innblikk i hvordan barna presenterer seg på MySpace.

Programvaren har fått navnet Zephyr, og gir foreldrene oversikt over hvilket navn, hvilken alder og hvilket hjemsted barna deres opererer med.

Foreldrene får imidlertid ikke mulighet til å lese barnas e-post eller se profilsidene deres, og dessuten vil barna bli varslet om at de er under oppsyn.

Tanken sannsynligvis todelt, naturligvis er det viktig at foreldrene kan følge med på hva barna gjør, men kanskje kan det også ha en preventiv virkning at barna vet at noen følger med på dem.

Brokete fortid

MySpace har også tidligere vært saksøkt for dårlig sikkerhet, blant annet da en 14 år gammel jente

Les også

Myspace.com saksøkt etter sexovergrep

for 186 millioner kroner, angivelig etter å ha blitt utsatt for seksuelle overgrep på grunn av manglende sikkerhet på nettstedet.

Rupert Murdoch og hans News Corp. kjøpte MySpace for 580 millioner dollar i 2005, en verdi som er forventet å mangedoble seg i løpet av de nærmeste årene.

MySpace har gjentatte ganger fått kritikk for dårlig sikkerhet for sine unge brukere.
Rupert Murdoch er den mektige eieren av nettstedet MySpace.
Den amerikanske lærerinnen Pamela Rogers måtte sone for å ha hatt sex med en 13 år gammel gutt. Etter soningen tok hun igjen kontakt med ham gjennom hans MySpace-profil.