- Kvinnene har skylden

Halvparten av norske menn mener kvinner som flørter selv har skylden hvis de blir voldtatt.

Her kan du

Les også

Dette svarte mennene om voldtekt


Halvparten av norske menn mener kvinner som flørter åpenlyst selv er ansvarlig hvis de blir utsatt for seksuelle overgrep.

De sjokkerende resultatene kommer fram i en rapport Amnesty har laget i samarbeid med Reform ressurssenter for menn.

Her kan du lese hele rapporten.

Hver femte mann sier at en kvinne som er kjent for å ha flere partnere er helt eller delvis ansvarlig for et seksuelt overgrep. 28 prosent mener at en kvinne som kler seg sexy er helt eller delvis ansvarlig for det seksuelle overgrepet.

— Skremmende

— Jeg synes resultatene i undersøkelsen er skremmende. Jeg er selv far til en tenåringsjente. Det er ille å se at norske menn mener hun er ansvarlig hvis hun skulle blitt utsatt for et overgrep etter å ha flørtet med en mann, sier generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty International Norge til VG.

Hele 48 prosent av de spurte mener at kvinnen er helt eller delvis ansvarlig for overgrepet dersom hun flørter åpenlyst i forkant.

Bli med i debatten!

— Uakseptabelt

— Det er uakseptabelt å legge skyld på kvinner som har blitt utsatt for seksuelle overgrep og vold. Dette bekrefter at kvinnefiendtlige holdninger eksisterer i beste velgående, sier bistandsadvokat Trine Rjukan, som mener disse holdningene kan øke skyldfølelsen hos kvinner som har blitt utsatt for overgrep.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er skuffet over norske menns holdninger til vold mot kvinner, og mener at resultatene i rapporten er skremmende.

— Jeg hadde håpet og trodd at vi var kommet lenger når det gjelder menns syn på vold mot kvinner, sier statsministeren

.

Les også:

Les også

Voldtekt rammer <br/>ikke blindt

Les også:

Dersom kvinnen kler seg utfordrende og flørter åpenlyst, har hun selv skylden om hun blir voldtatt, mener mange menn.