Norske taxier tar opp kampen mot Uber med Vipps-betaling

Taxiselskaper over hele landet tar opp konkurransen mot Uber med nye apper. Blant annet skal 3.000 taxier få støtte for betaling med tjenesten Vipps.

Uber får konkurranse av norske taxiselskaper.

Appen Taxifix, som brukes av 3.000 taxier over hele landet, skal nå få støtte for DNBs betalingstjeneste Vipps, skriver VG.

— Vi er fornøyd med at vi nå kan tilby en app og et betalingssystem som er minst like enkelt å bruke som det Uber har. Dessuten blir inntektene her, de forsvinner ikke ut av landet, slik Uber-inntektene gjør, sier administrerende direktør Bjørn Rebne i Oslo Taxi.

900 taxier i Oslo og 2.100 taxier i resten av landet bruker Taxifix, som er et samarbeid mellom flere taxiselskaper.

Konkurrenten Norgestaxi har allerede en app hvor man både kan betale og følge bilen på sin rute. Både Bergen Taxi og Taxi 2 jobber med egne apper.

Førsteamanuensis Espen Andersen ved institutt for strategi og logistikk ved Handelshøyskolen BI mener selskapene bør samarbeide om en felles løsning.

— Hvis de er enda mer offensive, så skiller de Taxifix ut i et eget selskap og tilbyr de andre drosjeselskapene å bli med. Da hadde vi fått en virkelig god drosjeapp, sier han til VG.