Ny nettrekord

Helgens Live Earth-konserter ble sett av rekordmange på Internett.

Live Earth-konsertene lørdag satte ny rekord for online-konserter med over ti millioner videostrømmer eller såkalte streams, ifølge nettportalen MSN.com.

Live Earth-konsertene var en 24-timers fest med over 100 musikere fordelt på scener på syv kontinenter. Konsertene var en kickoff for en mangeårig kampanje mot den globale oppvarmingen. De TV-sendte konsertene ble også sendt direkte via MSNs nettsteder.

Historisk

Allerede mens de to siste Live Earth-konsertene ble spilt kunne MSN konstatere at antallet online-overføringer hadde slått rekorden fra 2005s Live 8-konserter.

— Det er skapt historie i dag, sa MSNs medieansvarlig Joanne Bradford.

— De mer enn ti millioner overføringene MSN har levert så langt i dag, representerer en milepæl i live Internett kringkasting.

På MSNs sider kunne man se alle konsertene, informasjon om konsertstedene og lenker til steder hvor man kan gi sitt bidrag til bekjempelsen av den globale oppvarmingen. Man hadde også en liveoppdatering som ga oversikt over hva som skjedde på hvilken scene og hvilken artist som var neste ut.

LES OGSÅ: Hun frontet Live Earth-konsertene i helgen, men er selv en synder av dimensjoner.

Og MSN forventer at enda flere vil se konsertene de neste dagene.

— Vi forventer et enda større antall etter at konsertene er over og folk kommer tilbake for å se sine favoritt-opptredener eller vil se dem for første gang fordi de gikk glipp av dem live, sier Bradford.

Forsatt mulig å se dem

Konsertene kan fortsatt sees på liveearth.msn.com. Og er du ute etter en spesiell opptreden av en spesiell artist er det enkelt å finne.

Det er vanskelig å si hvor mange unike brukere som så konsertene på nett. En bruker kan stå bak flere videostrømmer, enten ved å koble seg av og på flere ganger eller ved å se på flere ting på en gang.

1,2 millioner nordmenn fulgte Live Earth på NRK i helgen, ifølge Propaganda.

SE BILDER FRA LIVE EARTH HER

Keith Urban og Alicia Keys stod sammen på scenen i New York. Konserten kan du fortsatt se på MSN.