Norge

Ni års fengsel for overgrep etter nettmøte

Han tilbød filmroller til jentene han kom i kontakt med på internett. I stedet voldtok han dem. Nå har Frostating lagmannsrett dømt en 27 år gammel mann fra Ålesund til ni års fengsel.

Straffeutmålingen er identisk med aktors påstand, og også lik straffeutmålingen i tingretten.

Tiltalen mot mannen omfatter i alt 22 poster, fra tillitsbrudd til seksuell omgang med jenter under 16 år og til sammen seks voldtekter. 27-åringen brukte internett til å komme i kontakt med de 13 jentene som omfattes av saken. Med falsk identitet tilbød han dem filmroller med utsikter til store fortjenester. Ifølge dommen i tingretten manipulerte og truet han jentene til sex.

I lagmannsretten tilsto han å ha voldtatt to av jentene, en av dem to ganger. Også i tingretten vedsto han seg seksuell omgang med disse to jentene, men sa at det var frivillig.

Tiltaltes forsvarer, advokat Tor-Even Gjendem, påsto strafferabatt for sin klient for å ha bidratt til oppklaring av saken, men ble ikke hørt av dommerne i Frostating.

Frostating lagmannsrett skal også ta stilling til oppreisningserstatning. Da saken ble behandlet i Sunnmøre tingrett i september i fjor ble 27-åringen dømt til å betale en oppreisningserstatning på til sammen 1,5 millioner kroner.

 1. Les også

  6000 barn har hatt ubehagelige opplevelser

 2. Les også

  Barneporno på jobb

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Beboerne blar opp for Kvartal 6

 2. NORGE

  Anker voldtektsrabatt for "berettiget sexhåp"

 3. NORGE

  Alle miljøorganisasjone skeptiske til biodrivstoff - bortsett fra én

 4. NORGE

  Departementet la lokk på NATOs bønn om bompengefritak

 5. NORGE

  18-åring omkom i MC-ulykke på Romerike

 6. NORGE

  Mann kritisk skadet etter knivstikkingen på Oslo S mandag