Norge

Bygde om campingbil og fikk plass til rekordstort antall sigaretter

Det største beslaget av sigaretter hittil i år, kunne tollerne på Ørje notere seg etter at de lørdag stanset en tyskregistrert campingbil med to polske statsborgere.

Til venstre ser man tydelig at campingbilen var bygget på med et ekstra rom bak de originale bakdørene. Foto: Tollvesenet, Ørje

 • Hans O. Torgersen
  Hans O. Torgersen
  Journalist

Tollerne var såpass mistenksomme at de kjørte campingbilen gjennom den store røntgenmaskinen, som også kan gjennomlyse store vogntog.

Røntgenbildene viste at campingbilen var bygget om, eller rettere sagt, bygget på. Den var lengre enn den var da den kom fra fabrikken, og det ekstra rommet bak de originale bakdørene var stappet fullt av sigaretter.

 • Og denne smugleren hadde bilen full av smuglersprit

Tollerne telte ikke mindre enn 8000 20-pakninger, med andre ord 160.000 sigaretter. Det er det største beslaget av sigaretter på Ørje hittil i år.

De to polakkene, en mannlig sjåfør (47) og en kvinnelig passasjer (30) fortalte tollerne at de skulle på ferie i Norge, først til Kristiansand og deretter Bergen.

Polakkene sa at de ikke kjente til det hemmelige rommet bakerst i bilen eller ante noe om sigarettlasten. De to blir anmeldt til politiet og tollvesenet ber om at campingbilen blir inndratt til fordel for statskassen fordi den er ombygd til smugling.

Les mer om

 1. Tollvesenet

Flere artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Denne lasten er verdt over én million kroner

 2. NORGE
  Publisert:

  Tollerne fant boaslange i bil som kom med danskebåten

 3. NORGE
  Publisert:

  Stoppet vinglete smuglerbil lastet med øl og sprit, sjåføren edru

 4. NORGE
  Publisert:

  Svenske tatt med 80.000 sigaretter

 5. NORGE
  Publisert:

  Stanset smekk full smuglerbil

 6. NORGE
  Publisert:

  Tollere åpnet koffertene til to svensker: Fant 184 000 piller.