Kvinne (38) omkom etter jordras i Hordaland

Politiet i Hordaland melder at den 38 år gamle kvinnen som ble skadet i et jordras, er død av skadene. Raset traff et bolighus i Votlo på Osterøy nordøst for Bergen.

Raset gikk et stykke opp i skråningen her.

Nødetatene fikk melding om raset klokken 06.25, skriver Bergens Tidende.

– Deler av raset har gått gjennom huset. Det ligger i en rimelig bratt skråning, og er truffet av jord og stein, sier vaktkommandør Håkon Myking ved 110-sentralen.

Var savnet

Syv personer bor i huset – fem barn og to voksne. En kvinne var savnet etter raset, men ble funnet i huset, opplyser politiet.

– Hun var i rommet som ble truffet av raset, sier politiets innsatsleder Dag Olav Sætre på rasstedet.

Kvinnen ble fraktet til Haukeland sykehus, der hun senere døde.

Raset er anslått til å være om lag 25 meter langt og syv meter bredt. Det har ifølge brannvesenet gått gjennom deler av huset.

– Det er ikke snakk om et ras ovenfra terrenget, det er masser bak huset som er løsnet. Alle hus rundt er nå evakuert, og vi forsøker å skaffe oss oversikt over situasjonen. Men det er mørkt der inne, med vanskelige arbeidsforhold, sier Thue.

– Ekkelt

Huset ligger midt i et boligfelt i Sundlandsvegen på Votlo. Veien inn til boligfeltet er nå stengt av mens resten av nabolaget blir tømt for folk. Rundt 35 personer fra 16 hus er evakuert.

Marit Hundvin bor i et nabohus til huset som er rammet. Hun forteller at alle beboerne i bygda er evakuert til en buss.

Hun forteller at beboerne ikke får lov å gå inn i hus eller hente bilene sine for å kjøre på jobb.

Store ressurser fra alle nødetater har rykket ut til stedet. Brannvesenet har sendt ressurser fra flere stasjoner, blant annet klatregruppe og tungbergingsutstyr. Hundeekvipasjer er også på plass.

Jordskredvarsel etter kraftig regn

De siste dagene har det regnet kraftig på Vestlandet, og NVE har sendt ut jordskredvarsel i gul kategori for Vestlandet, skriver NTB.

I tillegg er det sendt ut flomvarsel i oransje kategori i indre strøk av Hordaland og Rogaland på grunn av regn og snøsmelting. Skalaen for varsling har fire kategorier: grønt (1), gult (2), oransje (3) og rødt (4), hvor rødt er det mest alvorlige.

Begge varslene gjelder frem til fredag klokken syv.