Norge

Twitter flommer over av reaksjoner etter Behring Breivik-dom

Over hele Europa reagerte folk med sinne og vantro etter at terroristen fikk medhold i at soningsforholdene er brudd på menneskerettighetene.

twitter5.jpg

  • Nicoline Haugsvær

Twitter flommet over av reaksjoner etter at Anders Behring Breivik fikk medhold i at hans soningsforhold bryter med menneskerettighetene i dommen som ble avsagt onsdag ettermiddag.

På kort tid hadde flere tusen delt sin mening på Twitter. Brukere over hele Europa har kommentert nyheten, som har fått stor internasjonal oppmerksomhet.

Det er ikke bare på Twitter dommen får oppmerksomhet:

Les også

Vekker stor oppsikt verden rundt: - Et perverst resultat

«Man kan like den eller ikke, men dommen fra Oslo domstol viser med tydelighet hvor velfungerende rettssystemet vårt er» twitrer Twitter-lege Wasim Zahid.

Synes det er absurd

Selv om flere er enige med Zahid, kan det se ut til at flertallet synes noe annet om dommen.

Internasjonalt er det den absurde kontrasten mellom morder og menneskerettigheter som får folk til å twitre. Mange er sinte, og mener at en person som har drept så mange mennesker ikke fortjener menneskerettigheter.«Du dreper 77 uskyldige mennesker og så klager du over at du ikke blir behandlet pent. Gal! #Breivik» skriver nederlandske Rob van Veen.

«Breivik vant sitt søksmål? Hva skjer med denne verden?» spør belgiske Kimi.

Playstation og treningsrom

Mange er også ironiske i sine kommentarer. Bilder fra cellen, Playstation og treningsapparater blir nevnt.

«Anders Breivik drepte 77 personer og ble belønnet med tre celler, PlayStation, bærbar PC og treningsstudio. Likevel er menneskerettighetene hans brutt?» skriver britiske Jennifer.

Les også

  1. Pårørende skuffet etter Behring Breivik-dom

  2. Eksperter om Breivik-dommen: - Dette er veldig overraskende