Norge

Norges to katolske biskoper uenige om kommunen kan påvirke barns legning

Den katolske biskopen i Troms, Berislav Grgic, frykter at kommunen påvirker barn til å bli homofile, men Oslo-biskop Bernt Eidsvig tror det er uberettiget.

– Jeg har vanskelig for å tro at noen skifter seksuell legning på grunn av en kommunal handlingsplan, sier biskop Bernt Eidsvig. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

 • NTB

– Jeg har vanskelig for å tro at noen skifter seksuell legning på grunn av en kommunal handlingsplan. Det ville også overraske meg om planen hadde dette til hensikt, sier Eidsvig til Klassekampen.

Han sier også til avisen at homofile selvsagt har en plass i den katolske kirken og at skeive kan føle seg velkommen. Likevel ville Eidsvigs rådet kommunen til å være tilbakeholdende.

– Om slike planer faller innenfor en kommunes rimelige innflytelsessfære, er imidlertid en annen sak.

Det var i begynnelsen av januar at biskopen i Tromsø skrift skrev et krast høringssvar til kommunens handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold.

Her hevder biskopen at seksualitet ikke er en rettighet, og at handlingsplanen er menneskerettsstridig indoktrinering som vil pålegge et unødvendig press om seksuell legning som kan få «unaturlige» konsekvenser.

Overfor Klassekampen bekrefter Ulrik Sverdrup-Thygeson ved Tromsø stift at de frykter det skal bli flere homofile personer på grunn av kommunens handlingsplan.

Les mer om

 1. Seksualitet
 2. Den katolske kirke

Flere artikler

 1. LEDER
  Publisert:

  Biskop Eidsvigs bønn bør ikke bli hørt

 2. NORGE
  Publisert:

  Oslo katolske bispedømme anker ikke

 3. KOMMENTAR
  Publisert:

  Katolikker forvirres av pavens ja til partnerskap for homofile

 4. KULTUR
  Publisert:

  Skeive minoritetsgutter betaler en høy pris for å være seg selv

 5. VERDEN
  Publisert:

  Paven beklaget presters overgrep mot barn. Da ble han selv beskyldt for å ha dekket over skandalen.

 6. DEBATT
  Publisert:

  «Grov stigmatisering av kristne fra Harald Stanghelle»