Norge

Kjelsås-drap: Politiet tror siktede og drept kvinne var kjærester

Kvinnen i 20-årene, som i natt ble knivdrept på Kjelsås, var på besøk. Hun og siktede var i Norge på midlertidig opphold.

Kvinnen var på besøk da hun ble drept av mannen som politiet mener var hennes kjæreste.
  • Frode Sætran

Klokken var 00.24 da operasjonssentralen fikk inn en telefon fra en mann som varslet om en alvorlig voldsepisode på Kjelsås i Oslo.

Syv minutter etterpå var politiet på stedet.

– Vi kunne raskt fastslå at det var en alvorlig situasjon, sier Grete Lien Metlid, leder for etterretning og etterforskning (EEF) i Oslo politidistrikt.

Klarte seg ikke

Politiet fant en kvinne i 20-årene med alvorlige skader etter knivstikking. Hun ble kjørt til sykehus. To jevnaldrende menn ble påtruffet på stedet. Den ene av dem er mannen som ringte og varslet om ugjerningen, den andre ble pågrepet og siktet.

– Kvinnens liv lot seg dessverre ikke redde, sier Metlid.

Den pågrepne mannen er dermed siktet for drap. Han er avhørt søndag kveld, men har ennå ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, opplyser Metlid til NTB.

Hun vil ikke kommentere hva som kom fram i avhøret.

– Han tar det tungt at fornærmede nå er død. Det er et krevende avhør, med tolk. Mannen har også en skade i en hånd, noe han påførte seg i forbindelse med det som skjedde natt til søndag, forteller Metlid til nyhetsbyrået.

Hun opplyser at mannen blir fremstilt for varetektsfengsling mandag, og at han samtykker til å bli fengslet.

Til VG sier mannens forsvarer, advokat Unni Fries, at klienten har forklart seg alt han maktet søndag, men at det er for tidlig å si hvordan han forholder seg til siktelsen.

Her ble kvinnen funnet av politiet. Sporene tyder på at hun sannsynligvis ikke har klart å komme seg ut av bygningen på egen hånd.

– Antagelig kjærester

Til Aftenposten sier Metlid at de hadde et forhold.

– Vi kan bekrefte at det er en relasjon mellom dem, antagelig var de kjærester, og ikke gift. De hadde ikke samme adresse, sier Metlid.

Åstedsgranskere og taktiske etterforskere jobbet i formiddag fortsatt på åstedet i Kjelsåsveien. Bygningen er på tre etasjer, der de to øverste etasjene er leiligheter, mens det på gateplan er en fargehandel.

Kort tid i Norge

– De involverte er fra et annet land. Avdøde og siktede har ikke vært i landet særlig lenge, begge er innvilget midlertidig oppholdstillatelse. I og med at vi ennå ikke har oppnådd kontakt med pårørende, kan vi ikke si mer om hvem de er eller hvilket land de kommer fra, sier Metlid.

Politiet har gjort flere funn, trolig også av drapsvåpenet.

Blir avhørt

Sporene tilsier at hun enten selv eller ved hjelp av andre klarte å komme seg ned til utgangsdøren på gateplan, men ikke lenger.

Mannen som varslet politiet har vært i avhør i natt, men språkproblemer gjør at politiet vil foreta flere avhør av ham.

Les mer om

  1. Drap
  2. Oslo
  3. Krim