Norge

Innleid kjempefly tok av fra Gardermoen

Ekstra beredskap var satt inn for å ta imot en Airbus A380, verdens største passasjerfly, på Gardermoen torsdag. Flyet tok av med passasjerer til Mallorca.

Et Airbus A380-841 fra HiFly tar av Fra Oslo lufthavn torsdag. Foto: Fredrik Olastuen / NTB scanpix

 • NTB

Oslo lufthavn høynet beredskapen fordi det enorme flyet har et vingespenn på hele 79,8 meter, mer enn dobbelt så mye som et «mer normalt» passasjerfly, ifølge NRK.

– Vi har økt kontroll av rullebanene både før og etter landing, fortalte kommunikasjonssjef i Avinor Gurli Høeg Ulverud.

Charterselskapet Ving sliter etter flytrøbbelet på Rhodos og leide inn flyet av typen Airbus A380 fra det portugisiske charterselskapet HiFly, skriver flysmart24.no.

Charterselskapet Ving sliter etter flytrøbbelet på Rhodos og har leid inn verdens største passasjerfly for å frakte nordmenn til og fra Mallorca. Foto: Fredrik Olastuen / NTB scanpix

– Det er snakk om en tur fra Oslo til Palma på Mallorca og retur. Nedover skal vi ha med oss 238 passasjerer, mens flyet hjem skal ha med seg 403 reisende, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving.

Flybyttet kan ende i en positiv overraskelse for noen av passasjerene. Det er nemlig «kun» plass til 399 gjester i økonomiseksjonen, og selskapet kan derfor bli nødt til å flytte noen av gjestene opp på businessklasse eller første klasse for å få med seg alle. Totalt er det plass til 471 passasjerer.

Ifølge flysmart24 har A380 besøkt Gardermoen noen få ganger tidligere, blant annet da flytypen ble testet for ekstrem vinterkulde og da Lufthansa kom nordover for å vise fram det da nye flyet i 2010.

 1. Les også

  Airbus vurderer å slutte å bygge verdens største passasjerfly

 2. Les også

  Superjumboen feirer 10 år: Passasjerene elsker det, men flyselskapene er lunkne

 3. Les også

  – På disse flyene blir du behandlet som en kongelig

Les mer om

 1. Airbus
 2. Ving

Flere artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Verdens største passasjerfly skal få nordmenn til Syden

 2. VERDEN
  Publisert:

  Nå blir det slutt på nye slike

 3. VERDEN
  Publisert:

  Emirates-fly i karantene – flypassasjerer alvorlig syke

 4. ØKONOMI
  Publisert:

  Verdens største passasjerfly bygges for aller siste gang

 5. NORGE
  Publisert:

  Nordmenn på ferie etterlyser informasjon fra Ving

 6. NORGE
  Publisert:

  Rapport: Jetfly var 52 meter fra styrt etter avgang fra Gardermoen