Varmerekorden slått av vestlandsby

Det var meldt at fredag ville bli årets varmeste dag. Lørdag slo den lille byen Åndalsnes fredagens rekord med 0,1 grader.

Temperaturmåler hos Meteorologisk institutt på Blindern i Oslo. Det var på denne målestasjonen fredagens varmerekord ble satt. Allerede lørdag ble den slått.

Det ble målt hele 34,7 grader på Kamshaugen i Åndalsnes. Det er årets høyeste temperatur så langt og slår fredagens måling fra Blindern i Oslo melder Meteorologisk institutt.

Dermed har den lille byen i Møre og Romsdal både toppet listen over landets varmeste by og gitt fylket en ny rekord. Den forrige fylkesrekorden var på 34 grader og ble målt i 2014.

Fredagen var likevel rekordvarm

Selv om rekorden ble satt på lørdag vil fredag 27.07.2018 bli i historiebøkene husket som én av de aller varmeste dagene i Norge.

Hordaland, Rogaland, Sogn og Fjordane, Vestfold og Østfold fikk nye fylkesrekorder denne fredagen, mens det i Akershus aldri er blitt målt en så høy temperatur i juli måned.

På andre plass på listen over dager det er blitt satt flest fylkesrekorder, kommer 20. juni 1970. Den norske varmerekorden på 35,6 grader i Nesbyen ble satt den dagen.

Mens varmerekorden i de fleste fylkene kom ved 17-tiden, ble rekorden i Sogn og Fjordane registrert etter klokken 19.