Norge

Ransakelsen av Waras hus er ferdig. Familien kan flytte hjem.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ble fredag ferdig med ransakelsen av huset til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), ifølge familiens advokat.

Politiet bærer ut beslag fra boligen til justisminister Tor Mikkel Wara på Røa i Oslo. Laila Anita Bertheussen er siktet for å ha tent på parets bil natt til 10. mars for å vekke mistanke om at en straffbar handling er begått, uten at den er det. Hun ble pågrepet av PST torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

  • NTB

Torsdag ble justisministerens samboer pågrepet, siktet for å dikte opp en straffbar handling etter at familiens bil brant natt til 10. mars. Samtidig innledet PST ransaking i boligen på Røa i Oslo.

Fredag var alt klart for at justisministeren og hans samboer Laila Anita Bertheussenkunne flytte hjem igjen, opplyser advokat Bernt Heiberg i Advokatfirmaet Elden DA til NTB.

  • Les også: Elden: - Mistankene mot Waras samboer er klart svekket

Hun er ikke siktet for de tidligere hendelsene utenfor parets hjem, men PST-sjef Benedicte Bjørnland sa under en pressekonferanse torsdag at det er naturlig å se hendelsene i sammenheng.

Siktet også kunstnerne

Fredag ble det kjent at Oslo-politiet har siktet teaterdirektøren og kunstnerne bak forestillingen «Ways of Seeing» for å ha krenket privatlivets fred. Bertheussen anmeldte før jul Black Box Teater for å ha filmet huset deres til forestillingen.

Elden opplyser lørdag at verken Wara eller Bertheussen ønsker å uttale seg til media.

Les også

  1. Hva viser egentlig «Ways of Seeing»?

Les mer om

  1. Trusler mot tidligere justisminister
  2. Tor Mikkel Wara
  3. Teater
  4. PST
  5. Krim
  6. Fremskrittspartiet (Frp)