Norge

Ungdommer deltok i minnestunder for drepte skolekamerater i Trondheim

Ved både Melhus og Heimdal videregående skoler i Trondheim ble det onsdag holdt minnestunder for de to afghanske tenåringene som ble drept mandag.

Flere hundre elever samlet seg onsdag formiddag til minnestunder for 17 år gamle Reza Alizasa som var en av to unge afghanere som ble drept i Trondheim mandag.
  • og NTB

Flere hundre ungdommer møtte opp til de to minnestundene som ble arrangert ved Heimdal videregående skole, skriver Adresseavisen.

Tre av de involverte guttene var elever ved denne skolen, og en av dem var 17 år gamle Reza Alizada. Han var en av de to som mandag kveld ble drept i en leilighet i Prinsens gate i Trondheim.

– Det er tunge dager for skolen vår, og det er viktig at alle får den hjelpen de trenger nå, sier rektor Elisabeth Tandstad.

Selv om storsalen har plass til 350 personer, valgte skolen å arrangere to minnestunder onsdag.

– Forferdelig

Charlottenlund videregående skole kjørte to busser med ungdommer som kjente 17-åringen, til minnestunden på Heimdal.

– Flere har gått på skole med Reza, eller spilt fotball sammen med ham. Det var viktig for oss at de fikk ta del i dette, sier rektor Marit Flak Stovner ved Charlottenlund til Adresseavisen.

Flere av ungdommene ble møtt av klemmer, tårer og støttende ord da de ankom storsalen på Heimdal videregående.

– Vi tenker på dem. Det er en forferdelig ting som har skjedd, sier fire gutter fra Charlottenlund.

– Vi mister hele tiden folk i Afghanistan, i Pakistan, Iran og Hellas. Nå har det også skjedd i Norge, sier en av dem.

– Uforklarlig og trist

Ved Melhus videregående skole ble det holdt minnestund for 19 år gamle Nasratullah Hashimi, som var elev ved skolen, og som ble drept mandag. Det ble lagt frem en minnebok der elevene kunne skrive en siste hilsen til Hashimi, og det ble holdt ett minutts stillhet i alle klassene.

– Det har vært en tung dag. Nasratullah Hashimi ble brått revet bort i går. Det som har skjedd, er både uforklarlig og trist, skriver skolen på sine hjemmesider.

Skolens kriseteam, elevtjenesten og helsesøster var til stede for dem som hadde spørsmål eller behov for noen å snakke med.

Les mer om

  1. Afghanistan
  2. Asylsøkere
  3. Asylbarn