Norge

Rolig påsketrafikk både i øst og vest: – Litt vel stille

Ifølge Statens Vegvesen har trafikken andre påskedag gått særdeles rolig for seg, uten de store kødannelsene.

Mange brukte E 134 mellom Hokksund og Vestfossen i retning Oslo for å komme seg hjem fra påskeferie. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

 • NTB

– Det har gjerne vært litt mer trafikk tidligere påsker enn i år. Det har nesten vært litt vel rolig i dag, sier Marianne Hove, trafikkoperatør hos Vegtrafikksentralen Vest, til NTB.

Selv om første påskedag tradisjonelt sett er dagen med de lengste bilkøene, var andre påskedag i år mindre trafikkert enn vanlig, ifølge Hove.

Hun tror de fleste valgte å reise hjem søndag. Da var situasjonen i trafikken en helt annen, med køer inn til Bergen til rundt midnatt.

Også trafikken på Østlandet har stort sett gått rolig for seg, uten hverken de store trafikkuhellene eller kødannelsene.

– Det har vært en veldig fin dag for trafikanter. Det er fortsatt en del biler på veien, men ikke i nærheten av noe kø, sier Tomas Eriksen, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Øst, til NTB rundt klokken 21.30.

Tidligere mandag var det meldt om tett trafikk i regionen, men uten forsinkelser.

 • Her kan du avslutte 2018-påsken med et nostalgisk blikk på påsken for 50–60 år siden: «Bergen stenges i påsken». Overskriften sto i Bergens Tidende før palmelørdag i 1975.

Ulykker

Kollisjoner førte imidlertid til et par forsinkelser på veiene andre påskedag.

Åtte personer var involvert i en kjedekollisjon mellom fire biler på E39 ved Langelandsvatnet i Sogn og Fjordane.

Ingen ble alvorlig skadet, men Vest politidistrikt meldte om store trafikale problemer på stedet etter ulykken. Først en time etter var det fri passasje forbi ulykkesstedet.

Ved E16 ved Osterøybrua i Hordaland skapte en annenulykke ekstra lange køer mandag ettermiddag, ifølge Vegtrafikksentralen Vest. En bilist skal ha blitt påkjørt bakfra.

En annen ulykke ved riksvei 2 nord for Kirkenær i Hedmark førte til redusert fremkommelighet.

Redusert fremkommelighet var det også ved riksvei 3 ved Hovdmoen i Hedmark grunnet trafikkuhell.

Nytt mønster

Søndag, første påskedag, fløt trafikken bedre enn tidligere år. Vegtrafikksentralen peker på et nytt kjøremønster som gjorde at trafikken som mulig forklaring.

– Tidligere har vi sett at trafikken toppet seg fra 12-tiden til 22-tiden. I år så vi en ny trend, der mange valgte å kjøre grytidlig. Det gjorde at påsketrafikken fikk en jevnere flyt, sa trafikkoperatør Leif Christensen ved Vegtrafikksentralen Øst.

Les mer om

 1. Trafikk

Relevante artikler

 1. NORGE

  Her kan det bli mest kø 2. påskedag

 2. NORGE

  Kjøre hjem i dag? Her kan du se hvor det kan bli kø – og følge trafikkflyten fortløpende

 3. NORGE

  Kø og store forsinkelser på E18 i Vestfold

 4. NORGE

  Kø og forsinkelser ut fra hovedstaden – ellers flyter påsketrafikken

 5. NORGE

  Venter stor utfartstrafikk i dag. Fredag før påske er den store bulkedagen

 6. NORGE

  Frontkollisjon i Stryn - to personer kritisk skadet