Taxisjåfør siktet for voldtekt av overgrepsutsatt gutt

En taxisjåfør er siktet for å ha voldtatt en gutt på en bensinstasjon. Gutten betrodde seg til sjåføren om overgrepene han ble utsatt for av foreldrene.

I høst ble taxisjåføren pågrepet og siktet for å ha voldtatt gutten på en bensinstasjon på Romerike. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det har vært etterforsket en sedelighetssak. Den er ferdig etterforsket og oversendt til statsadvokaten, sier politiadvokat Sonia Gupta Nerhus til VG.

Guttens foreldre ble i 2014 dømt til 17 og 18 års fengsel for omfattende overgrep, incest og vold mot deres sønn. Gutten fikk hjelpetiltak i årene som fulgte, og ett av tiltakene var fast skyss til skolen.

Sist høst ble taxisjåføren pågrepet og siktet for å ha voldtatt gutten på en bensinstasjon på Romerike. Gutten betrodde seg til sjåføren om sin vanskelige fortid.

– Dette er en ekstremt sårbar passasjer, som i en veldig sårbar situasjon blir utnyttet på alvorligste vis av en person som skulle være trygg og som vet hva han har vært utsatt for. Dette er en veldig trist historie, sier guttens bistandsadvokat, Gunhild Lærum.

Sjåføren har erkjent delvis straffskyld for forholdet, ifølge forsvarer Martin Hay. Politiet har gjenåpnet en straffesak fra 1990-tallet mot sjåføren. Også den gjaldt seksuell omgang med barn under 14.