Norge

Fire soldater lettere skadet i brann i militær beltevogn

Ingen av de fem om bord ble skadd da det brøt ut brann i en militær beltebil i Setermoen skytefelt i Troms onsdag kveld. Beltevogna ble fullstendig utbrent.

Fire personer er lettere skadd etter at det brøt ut brann i en militær beltebil i Setermoen skytefelt i Troms onsdag kveld. Foto: Forsvaret / NTB scanpix
  • og NTB

En kvinne og fire menn var i beltevognen, alle vernepliktige. De var alle med på en øvelse i en underavdeling av Brigade Nord.

– Alle fem er undersøkt og skal ikke være skadd, men de blir liggende for observasjon på sykestua i natt, melder politiet i Troms.

Det bekrefter oberstløytnant Ole Jørgen Skogmo, talsmann for Hæren, overfor NTB, som understreker at de fem selv allerede har varslet sine pårørende.

Han sier hendelsen vil bli rutinemessig etterforsket av både sivilt og militært politi. Hva som var årsaken til at det begynte å brenne, er for tidlig å si.

– Først må det blir kaldt. Dette skjedde for bare et par timer siden, og beltevogna brenner fortsatt i en kontrollert nedbrenning, sier han.