Norge

Flere menn i midten av 20-årene tatt med narkotika på russetreff

– Voksne menn kommer som en gruppe og sier de er russebussjåfører. Vi tror at de putter dopet i drikken vår, sier russepresident i Hordaland Sebastian Hauan Stenberg (19).

Russepresident Sebastian Hauan Stenberg (19) sier han selv så en jente kollapse på russetreff natt til 1. mai.
  • Malene Indrebø-Langlo

Natt til 1. mai festet russen på Haukås i Bergen. Politiet bekrefter at det rett før klokken 02.00 ble sendt en rekke ambulanser til stedet.

– Tre personer som ikke er russ ble tatt med ecstasy, kokain og hasj. De er nå siktet for salg og oppbevaring av narkotika, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Tatjana Knappen til Bergens Tidende.

– Dette er personer som ikke hadde noe på ansamlingen å gjøre. Mennene er i midten av 20-årene.

Politiet opplyser at flere russ hadde behov for medisinsk assistanse.

Russepresident: - Nære på flere ganger

Russepresident for Hordaland, Sebastian Hauan Stenberg skriver på Hordalandrussen 2018 sine Facebook-sider at flere russ i løpet av de siste dagene «uvitende er blitt offer for et av verdens farligste dop».

– Folkens. Dette er dødelig og nå har det vært nære på flere ganger, skriver han i innlegget og hevder at det var snakk om åtte slike tilfeller bare i løpet av mandagen.

Det er foreløpig ikke kjent hvilket narkotisk stoff det skal være snakk om. Tilfeller med neddoping av russ er så langt ikke bekreftet av politiet. Legevakten i Bergen har foreløpig ikke ønsket å uttale seg i saken.

Oppsøker bussene

Russen i Hordaland beskriver at de de siste dagene har merket at voksne menn oppsøker samlingssteder hvor russen oppholder seg.

– Voksne menn kommer som en gruppe og sier de er russebussjåfører. Vi tror videre at de putter dopet i drikken vår, sier Stenberg til BT.

Han sier at det til nå kun har vært jenter som har blitt rammet.

Pressesjef i russens hovedstyre, Alfred Ryvarden, sier hovedstyret er helt ukjent med det som skal ha skjedd i Bergen.

Har informert politiet

Stenberg sier de har informert politiet.

– I samråd med bussjefene har vi satt inn en rekke tiltak. Først å fremst må vi minne hverandre på å passe på drikken vår. Ikke drikk fra kopp og bruk tut på flaskene. Ikke drikk fra andres alkohol og si fra dersom dere ser noe mistenkelig, sier Stenberg.

I februar inviterte politiet russens foreldre til allmøte på Amalie Skram videregående skole. Der ble foreldrene blant annet advart om at politiet vet at doplangere oppsøker bussene.

Les mer om

  1. Alkohol
  2. Russen
  3. Hordaland
  4. 1. mai