Travle første timer for politiet i 2019

Politiet i Oslo gikk ikke arbeidsledige inn i det nye året. Men det er ikke meldt om noen alvorlig personskade i Oslo etter nyttårsfeiringen.

Nyttårsaften med fyrverkeri over Oslo natt til 1. januar 2019.

– Det har vært en travel natt, men vi har hatt grei kapasitet til å håndtere det som har dukket opp. Forskjellen fra en vanlig nattevaktshelg er at det ikke gir seg når utestedene stenger. Det vedvarer hele natten, sier Marita Aune, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Bråk på Grønland

Politiet har rykket ut på en rekke ordensforstyrrelser, husbråk, vold i nære relasjoner og situasjoner der folk har truet andre i natt.

På Karl Johan ble en person bortvist etter å ha oppført seg ufint mot damer i området, og måtte senere tilbringe første natt i det nye året i arresten da han ikke fulgte politiets pålegg.

I Olafiagangen på Grønland rykket politiet ut til bråk. En person fikk tilsyn av helsepersonell.

Ingen alvorlig personskade

Ifølge Aune er det imidlertid ikke meldt om noen alvorlige personskader etter nattens feiring i Oslo. Det er heller ikke kommet en eneste melding om skade etter oppskyting av fyrverkeri til politiet i hovedstaden gjennom natten.

På Rådhusplassen var det et stort oppmøte av folk som skulle se kommunens fyrverkeri ved midnatt. Ifølge politiet har de aldri sett maken til god oppførsel.

– Der var det god stemning og folk oppførte seg fint, sier Aune.

Nyttårsraketter og fyrverkeri over Oslo Havn og Aker brygge sett fra toppen av Oslo rådhus ved midnatt nyttårsaften.

«Usedvanlig» travelt i Bergen

I Bergen har politiet hatt en «usedvanlig» travel natt, selv til å være den første natten i året.

Terje Magnussen, operasjonsleder i Vest politidistrikt, sier til Bergens Tidende at de har rykket ut til slåssing, ordensforstyrrelser og trafikkulykker.

– Videre har det vært flere væpnede oppdrag. De to første timene etter midnatt hadde vi rundt 100 oppdrag, sier Magnussen.

Leiligheter brant ned på Voss

Det har vært flere branner rundt om i landet i årets første natt. Fire leiligheter i et hyttefelt på Voss ble totalskadd i en brann natt til første nyttårsdag. 20 personer ble sendt til sykehus for sjekk som følge av brannen.

Brannen oppsto i en bygning med seks leiligheter og ble meldt rundt klokken 4.

– Fire av disse er fullstendig utbrent. Veggen står i de andre to, men det er neppe noe særlig å redde der, sier vaktkommandør Ronald Drotningsvik ved 110-sentralen i Hordaland til NTB ved 6.30-tiden.

Også på Rukan og i Haugesund er det meldt om boligbranner i natt.