Norge

MDG reagerer på at Høyre vil privatisere Oslos søppel igjen

To år etter at en privat aktør skapte søppelkaos i Oslo, vil Høyre privatisere tjenesten igjen. Det gjør MDGs byråd forbanna.

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg vil ikke rydde opp i et nytt søppelkaos, men sier Høyre ikke vil få flertall for ny konkurranseutsetting. Foto: Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

 • vaktsjef@ntb.no

I Høyres alternative budsjett for Oslo kommune kommer det frem at partiet vil spare 48 millioner kroner ved å legge søppeltømmingen ut på anbud igjen, skriver Dagsavisen.

– Oslo hadde konkurranse på søppelhenting fra 1992 til i fjor. Veldig mange kommuner og byer har det i dag, fordi det finnes mange gode aktører som kan levere tjenesten, sier finanspolitisk talsperson Øystein Sundelin i Oslo Høyre.

For to år siden gikk det galt etter at selskapet Veireno vant søppelanbudet i hovedstaden. Flere steder gikk det uker uten at avfallet ble hentet, og søppelet fløt i gatene.

 • Les også: Tidligere Veireno-sjef må møte i retten etter søppelkaoset i Oslo

Sundelin sier problemet ikke var privatiseringen, men at avtalen med Veireno ikke var bra nok. Det er langt fra nok til å berolige miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

– Etter å ha brukt månedsvis på å rydde opp i de borgerliges søppelkaos, så blir jeg faktisk forbanna når jeg ser spareplanen. Det er komplett useriøs budsjettering som jeg ikke ventet meg fra et parti som Høyre, sier hun.

– Jeg ønsker ikke å rydde opp etter et nytt kaos. Og jeg ønsker ikke en slik alvorlig situasjon for innbyggerne eller byen igjen. Heldigvis får ikke Høyre flertall for dette.

Les mer om

 1. Oslo
 2. Avfall
 3. Oslo kommune
 4. Privatisering
 5. Berg

Relevante artikler

 1. OSLOBY

  Oslo vil hente søppelet selv. Private stenges ute i fire år til.

 2. LEDER

  Aftenposten mener: Privat søppelhenting bør ikke gjøre byråder forbannet

 3. OSLOBY

  Høyre snur om kommunale barnehager i Oslo. Ber Ap gjøre det samme om private.

 4. OSLOBY

  Høyre og Rødt reagerer på byrådets håndtering av lovbrudd: – Mye tyder på at informasjon er blitt holdt tilbake

 5. OSLOBY

  Høyre-topp om badekonflikten: – Vi bør legge mer til rette for bading på Tjuvholmen

 6. OSLOBY

  Krever kommunale vakter på Grønland: – Nå ropes det om hjelp. Dette er et svar.