Norge

Politiet vil løse passkaos med SMS

Fra neste år vil folk få en SMS med en påminnelse når passet deres holder på å gå ut og automatisk få tilbud om en time for å fornye det.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Lange ventetider på pass på Østlandet har skapt frustrasjon blant mange de siste månedene.

 • NTB

Det opplyser justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og konstituert politidirektør Håkon Skulstad etter å ha diskutert de lange passkøene på Østlandet i et møte tirsdag.

– Fra 2020 vil vi sende SMS-varsling til de som må fornøye passet sitt i god tid på forhånd, cirka ett år. Der gir vi også tilbud om en time. På den måten ønsker vi å fordele utstedelsen av pass jevnt utover året, sier Skulstad til NTB

Han påpeker at veldig mange vil skaffe seg nytt pass på våren og forsommeren, mens få gjør det om høsten.

Politiet har alt gjort tiltak for å redusere den lange ventetiden for å få pass på Østlandet. Både i Oslo, Øst og Sørøst politidistrikter er det nå mulig å bestille time 90 dager fram i tid. I tillegg økes bemanningen etter påske. Det blir utvidede åpningstider på hverdager og på mulighet til å bestille pass også på lørdager.

Flere artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Politiet utvider passbestillingen på nett til 90 dager

 2. NORGE
  Publisert:

  Nedgangen i anmeldte lovbrudd flater ut

 3. POLITIKK
  Publisert:

  De nye ID-kortene kommer i november

 4. ØKONOMI
  Publisert:

  Nå er de nye passene her

 5. NORGE
  Publisert:

  Nye pass og ID-kort er forsinket for syvende gang. Nå varsler justisministeren gjennomgang av politiets prosjektstyring.

 6. NORGE
  Publisert:

  De nye norske passene og ID-kortene forsinket igjen. Det er en god nyhet for svindlere.