Kvinne i rullestol tatt med 40 kilo khat på Gardermoen

Kvinnen var én av fire personer på samme fly som til sammen prøvde å smugle inn 111,7 kilo khat.

Tollerne på Oslo lufthavn avdekket fire khatsmuglere med samme fly torsdag morgen og beslagla 111,7 kilo khat. Foto: Tolletaten / NTB scanpix
  • NTB

De fire personene kom med samme fly torsdag morgen, men skal ha forsøkt å smugle khat helt uavhengig av hverandre, skriver TV 2.

– Vi har ingen indikasjoner på at de reiste sammen, utdyper Hans Wilhelmsen, kontorsjef i grenseseksjonen ved Oslo lufthavn.

Den største mengden khat fant tollerne i to kofferter til en svensk-somalisk dame i rullestol. Hun hadde 39,4 kilo khat totalt.

Tollerne avdekket videre 37,8 kilo som tilhørte en nederlandsk passasjer, 19,3 kilo hos en latvisk passasjer og 15,2 kilo hos en australsk-somalisk mann. Sistnevnte fortalte tollerne at han hadde brakt med seg urter som skulle drikkes sammen med te, skriver tolletaten i en pressemelding.

• 42-åring tiltalt: Politiet fant 200.500 kroner i sokkene hans

De fire mistenkte smuglerne ble overlevert til Gardermoen politistasjon etter tollbeslagene.

19. juli i år hadde tollerne på Oslo lufthavn beslaglagt 1,5 tonn khat. Det er dobbelt så mye som på samme tid i fjor. Gardermoen har stått for 80 prosent av tollbeslagene første halvår, ifølge tolletaten.