Ålgård-drapet: Drapssiktet 29-åring er tidligere domfelt

Politiadvokat Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt opplyser overfor Aftenbladet at de tre siktede og avdøde hadde kjennskap til hverandre.

På grunn av helsemessige årsaker har det mandag ikke latt seg gjøre å avhøre den drapssiktede 29-åringen, som beskrives som en såkalt kjenning av politiet.

29-åringen som natt til mandag ble pågrepet på en adresse på Høle, er en såkalt kjenning av politiet. Politiadvokat Berge opplyser overfor Aftenbladet at han er tidligere domfelt.

- Jeg ønsker ikke å si hva han er domfelt for, men kan bekrefte at politiet har hatt med ham å gjøre tidligere, sier Berge.

Les også

Ålgård-dødsfallet: Tre personer siktet. Den tredje personen (29) pågrepet natt til mandag

Mandag formiddag sier politiadvokaten at det foreløpig ikke har vært mulig å avhøre den drapssiktede mannen.

- Vi er naturligvis svært interesserte i å prate med ham, men enn så lenge har han ikke vært i stand til det, sier Berge.

Identifisert

Mannen som ble funnet død i en leilighet på Ålgård lørdag formiddag er nå identifisert. Avdøde er en 26 år gammel mann fra Ålgård.

- Det er familien som avgjør om vi går ut med navnet, sier politiadvokaten.

Tre personer er nå siktet i saken. En 21 år gammel mann er siktet for bevisunndragelse mens en kvinne (21) og den 29 år gamle mannen, som ble pågrepet på Høle, er siktet for drap.

LES OGSÅ: 21-åring erkjenner ikke straffskyld for drap

Kvinnen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Stavanger tingrett mandag klokka 14.00. Her vil politiet be om lukkede dører på grunn av bevisforspillelsesfare.

Beslag

29-åringen har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer. Dette skyldes at politiet ønsker å gi ham anledning til å velge. Så langt har det av helsemessige årsaker ikke latt seg gjøre.

I påvente av avhøret fortsetter politiets drapsetterforskning for fullt. Blant annet avhøres flere vitner.

Etterforskningen fortsetter for fullt.

- Vi vet foreløpig ikke om det finnes øyenvitner til selve drapet, sier Berge, som ikke ønsker å si om politiet har tatt beslag i et drapsvåpen.

- Vi har tatt mange beslag i saken. På nåværende tidspunkt ønsker jeg imidlertid ikke å gå nærmere inn på drapsvåpen eller hvilke skader avdøde er påført.

Avhør

I tillegg til å avhøre vitner, vi politiet forsøke å avhøre den siktede kvinnen i løpet av dagen. Mandag gjennomføres også en obduksjon av avdøde.

Berge holder det som sannsynlig at også 29-åringen vil bli fremstilt for varetekt.

- Det er en vurdering vi gjør når vi har fått snakket nærmere med ham, sier politiadvokaten.

- Hva er relasjonen mellom avdøde og de siktede i denne saken?

- Det er kjennskap mellom disse personene. Mer ønsker jeg ikke å si om dette på nåværende tidspunkt, sier Berge.