Norge

DAB-nedtur i nord for store radiostasjoner

Omleggingen til dab-nettet er fortsatt omstridt. Foreløpige tall tyder på at de riksdekkende kommersielle kanalene har tapt, mens lokalradioene har kommet bedre ut.

Lyttertallene til de riksdekkende, kommersielle radiostasjonene stuper etter omleggingen til DAB i Nordland.

Men lokalradioene i FM-nettet kan glede seg. I Bodø-området har P4 og Radio Norge mistet rundt halvparten av lytterne etter at Nordland var først ut i det som noe upresist ofte omtales som FM-slukkingen, melder Medier 24.

Samtidig som de riksdekkende kanalene flytter over til det nye radionettet skal lokalradioene fortsette FM-sendingene i noen år til. Og for dem som fortsatt er der de alltid har vært, har rikskanalens flytting gitt et løft.

– Sammenlignet med første kvartal i 2016, har lokalradio doblet sin oppslutning i de 13 første ukene med DAB i mediedistrikt Bodø, sier styreleder Svein Larsen i Norsk Lokalradioforbund. Han presenterte ferske lyttertall fra Kantar TNS da forbundets landskonferanse startet fredag.

– Samme undersøkelse viser at P4 og Radio Norge sliter betydelig, sier Larsen.

Han opplyser at P4 har gått fra 7.000 til 2.500 daglige lyttere i Bodø-området. Radio Norge taper 50 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Samtidig understreker Larsen at det fortsatt er tidlig, det foreligger ingen fasit.

Les mer om

  1. DAB