Antatt gjerningsmann etter knivstikking i Elverum døde etter skader fra fall

Mannen som politiet mener sto bak knivstikkingen i Elverum fredag ettermiddag, døde fredag kveld.

Veisperring i området der politiet fredag lette etter en gjerningsperson etter melding om knivstikking på en privat adresse i Elverum.

Politiet satte i gang et større søk etter en gjerningsmann etter at en kvinne ble knivstukket i Elverum fredag ettermiddag. Mannen ble funnet skadd, og døde senere av skadene.

Politiet meldte klokken 18.49 at de hadde kontroll på mannen etter å ha søkt i flere timer i et skogsområde vest for Glomma.

– Vi anser at vi har tatt rett person, slik at faren for publikum er over, sa politistasjonssjef i Elverum, Tom Johnsen til NRK.

Mannen hadde klatret opp i et tre, og falt ned på bakken, opplyser politiet i en pressemelding fredag kveld.

Det ble iverksatt livreddende førstehjelp på stedet og mannen ble fraktet til sykehus. Der ble han ifølge politiet erklært død som følge av skadene etter fallet.

Tilfeldig offer

Mannen var i besittelse av en kniv da han ble funnet. Politiet sier det er for tidlig å si noe om dette kan være kniven som ble brukt ved knivstikkingen.

Helsetilstanden til kvinnen i 50-årene som ble påført stikkskader, er stabil, ifølge politiet. Hun ble fraktet til Ullevål sykehus med stikkskader i halsen.

Politiet bekrefter at kvinnen ble knivstukket ute på egen eiendom og politiet er så langt ikke kjent med at det er vitner til selve hendelsen. Hun fikk selv varslet andre som var til stede i huset.

– Alt tyder så langt på at kvinnen var et tilfeldig offer, skriver politiet.

De jobber nå med å kartlegge identiteten til den antatte gjerningsmannen, og med å varsle pårørende.

– Det sees videre på om dette kan være samme personen som politiet har
lett etter i forbindelse med innbrudd ved Terningmoen leir og en psykisk ustabil person, skriver politiet.

Søket ble foretatt vest for Glomma. Politiet ba innbyggere i området om å holde seg inne og låse dører og vinduer.

Oppfordret beboere om å holde seg inne

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 14.24. Beboere i området ble oppfordret til å holde seg inne og låse dører og vinduer. Ifølge operasjonsleder Haagen Løvseth var kvinnen trolig et tilfeldig offer.

Sent fredag ettermiddag pågikk fortsatt søket etter gjerningsmannen som har knivstukket kvinnen.

Knivstikkingen ble tidligere fredag satt i sammenheng med observasjoner av en ustabil eller ruset person natt til fredag. I tillegg ble en militæruniform stjålet fra Terningmoen militærleir i Elverum.