- Det var en tung beskjed

Andreas Mondahl Kristensen (24) var elev ved den amerikanske flyskolen hvor et småfly styrtet i natt norsk tid.

Les også :

Andreas Mondahl Kristensen (24) avsluttet utdanningen ved den amerikanske flyskolen i fjor høst. (FOTO: PRIVAT)

— Jeg fikk vite det gjennom en venn som fortsatt er der. Han ringte meg i natt. Det var tungt og trist. Det er ikke slik som skal skje.Det sier trønderen Andreas Mondahl Kristensen (24) til adressa.no.

- Var på standardtur

24-åringen avsluttet et to år lang studium ved en amerikansk flyskolen på Daytona Beach i november i fjor. I natt ble han vekket av beskjeden om at et fly hadde styrtet.

— De var på en standardtur som elevene ofte tar. Det er en enkel og grei flytur hvor de følger en flyplan. Etter det jeg har hørt avsluttet de flyplanen før de kom tilbake til Daytona Beach, sier Mondahl Kristensen.

Flyet skal ha satt kursen for et treningsområde, hvor det blant annet var vanlig å øve på ulike manøvre i mørket. Ifølge rapportene skal flyet ha styrtet klokken 18.30 lokal tid.

Bekrefter

Øyenvitner har beskrevet at flyet tok fyr og styrtet rett i havet, andre vitner har beskrevet at flyet var i spinn.

- Vi fikk beskjed om ulykken fra vår partnerskole i Florida klokken 04 i natt. I følge skolen var det to nordmenn som var om bord, sier daglig leder Thor Alvik ved Luftfartsskolen til Aftenposten.no.

Det er ennå uklart om det var to studenter, eller en instruktør og en student, som tok av med flyet. Det arbeider norske instruktører ved skolen, der det er 70 norske studenter.

Skolen i Florida er Phoenix East Aviation, som har 300 studenter og 40 fly.

Flyet som de to nordmennene skal ha vært om bord, styrtet i Atlanterhavet ved 18.30-tiden lokal tid onsdag, 00.30 torsdag norsk tid.

Flyet skal være et ettmotors Cessna småfly av typen 172 Skyhawk.

Vrakrester fra flyet har skylt opp på land. FOTO: Med tillatelse fra Wesh2News

— Nye elever hver måned

Flyet var på vei fra Sarasota til Daytona og de to nordmennene skal ha vært alene om bord.

Mondahl Kristensen forteller at det er et miljø på rundt 100 nordmenn ved den aktuelle flyskolen. For å komme inn hit søker man gjennom den norske Luftfartsskolen.

— Det kommer nye elever dit hver måned, sier 24-åringen.

Han skal selv ha møtt den forulykkede studenten i Florida. Vedkommende var relativt fersk på skolen. Den andre person i flyet skal være en instruktør, ifølge Mondahl Kristensens opplysninger.

Begge er nordmenn.

- Rett i vannet

Klokken 22 (04 i natt, norsk tid) hadde man ikke funnet flyvraket eller de savnede, opplyser Kathleen Bergen, talskvinne for Federal Aviation Agency, southern region i en ferdiginnspilt telefonmelding.

Lokalavisen Daytona Beach News-Journal melder at øyenvitner så flyet styrte og forsøkte å svømme ut for å hjelpe de som var om bord, men forgjeves.

Ifølge Wesh 2 News er Kystvakten kalt ut til å lete etter overlevende etter ulykken.

Øyenvitner har fortalt Wesh at de så et brennende småfly kræsje ned i vannet.

— Flyet falt rett ned i vannet, sier Roger Day.

Priscilla Ress, pressetalskvinne i det lokale politiet, sier til lokalavisen at en gruppe vitner så det lille flyet «gikk rett ned i havet».

Store redningsmannskaper rykket ut til stedet der flyet styrtet i natt, i jakt på overlevende.
Vrakrester er blitt skylt inn til land.