Norge

Advarer om speilglatte veier flere steder på Østlandet

Underkjølt regn gir glatte veier, og Meteorologisk institutt advarer mot vanskelige kjøreforhold i Buskerud, Oppland og Hedmark tirsdag morgen.

Underkjølt regn kan gi speilglatte veier. Arkivbilde.
  • Lorns Bjerkan
  • NTB

Riksvei 15 over Strynefjellet i Oppland og Sogn og Fjordane er stengt grunnet vanskelige kjøreforhold, opplyser Statens veivesen.

Veitrafikksentralen oppfordrer folk til å kjøre forsiktig, spesielt i Oppland fylke, på grunn av regn som fryser på bakken.

Metereorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel der de advarer mot vanskelige kjøreforhold og glatte veier i Buskerud, Oppland og Hedmark.

– Alt av beredskap har vært ute og kjørt i Hedmark og Oppland i natt. Så har det fryst på igjen. De fortsetter med å strø kontinuerlig, sier trafikkoperatør Annie Serup ved Veitrafikksentralen på Østlandet.

Nord for Gjøvik

Hun forteller at de også fra bilister har fått inn mange meldinger om glatte veier.

– Det er stort sett fra Gjøvik og nordover, i Gudbrandsdalen, Valdres og over Strynefjellet, sier hun.

På grunn av forholdene over Strynefjellet har de valgt å stenge veien. Lenger sør på Østlandet skal det derimot ikke være glatt.

– Vi har ikke fått noe meldinger om glatte veier i Akershus, Østfold og Oslo. I hovedstaden er det flere varmegrader, for litt siden var det fem varmegrader, sier Serup.

Vann i veibanen i Bergen

Også i Bergens-området meldes det om vanskelige kjøreforhold grunnet store vannmengder i veibanen.

– Det har regnet kraftig i hele natt. Med slike vannmengder er det fare for vannplaning, sier trafikkoperatør Jan Marøy ved Vegtrafikksentralen til Bergensavisen.